Connect with us

Autostrada Iașului: un nou termen de ofertare la licitația de proiectare

Proiecte publice

Autostrada Iașului: un nou termen de ofertare la licitația de proiectare

Compania de autostrăzi a stabilit un nou termen de ofertare la licitația pentru proiectarea lucrărilor la tronsonul din autostrada A8 care va tranzita județul Iași. Licitația a fost deblocată (anterior a fost suspendată), iar noul termen până când firmele interesate pot depune oferte este 25 noiembrie.

Cel mai probabil, termenul a fost amânat (inițial era 11 noiembrie) pentru ca firmele să aibă timp să analizeze cele 40 de clarificări publicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în sistemul național de achiziții publice (SICAP).

Amintim că valoarea contractului (revizuire studiu de fezabilitate și proiectarea lucrărilor) are o valoare de peste 73 milioane lei, iar primul termen pentru depunerea de oferte a fost 23 octombrie. Ulterior, CNAIR a primit foarte multe solicitări de clarificări ale unor aspecte din documentația de atribuire și a suspendat licitația. Nici următorul termen (11 noiembrie) nu a fost respectat.

Contractul cuprinde următoarele elemente:

  • actualizarea studiului de fezabilitate
  • documentația pentru obținerea autorizației de construire
  • realizarea proiectului tehnic de execuție a lucrărilor
  • publicitatea aferentă proiectului (investiția este asigurată de UE)
  • documentația tehnică și consultanță în cadrul elaborării cererii de finanțare
  • documentație tehnică pentru atribuirea contractului de execuție, pe loturi care se vor stabili după finalizarea studiului de fezabilitate
  • asistență tehnică pentru perioada de execuție a lucrărilor în calitate în proiectant al lucrărilor de construire a tronsonului de autostradă

Sectorul Târgu Neamț – Iași – Ungheni are o lungime de 100 km, iar prezentul contract scos la licitație prevede și realizarea proiectului tehnic de execuție. Celelalte două sectoare ale A8 sunt Tg Mureș – Ditrău (92 km) și Ditrău – Tg Neamț (119 km). Lucrările de execuție vor face obiectul unei alte licitații, după ce proiectul tehnic va fi întocmit.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top