Connect with us

Autostrada Iașului: un nou termen de ofertare la licitația de proiectare

Proiecte publice

Autostrada Iașului: un nou termen de ofertare la licitația de proiectare

Compania de autostrăzi a stabilit un nou termen de ofertare la licitația pentru proiectarea lucrărilor la tronsonul din autostrada A8 care va tranzita județul Iași. Licitația a fost deblocată (anterior a fost suspendată), iar noul termen până când firmele interesate pot depune oferte este 25 noiembrie.

Cel mai probabil, termenul a fost amânat (inițial era 11 noiembrie) pentru ca firmele să aibă timp să analizeze cele 40 de clarificări publicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în sistemul național de achiziții publice (SICAP).

Amintim că valoarea contractului (revizuire studiu de fezabilitate și proiectarea lucrărilor) are o valoare de peste 73 milioane lei, iar primul termen pentru depunerea de oferte a fost 23 octombrie. Ulterior, CNAIR a primit foarte multe solicitări de clarificări ale unor aspecte din documentația de atribuire și a suspendat licitația. Nici următorul termen (11 noiembrie) nu a fost respectat.

Contractul cuprinde următoarele elemente:

  • actualizarea studiului de fezabilitate
  • documentația pentru obținerea autorizației de construire
  • realizarea proiectului tehnic de execuție a lucrărilor
  • publicitatea aferentă proiectului (investiția este asigurată de UE)
  • documentația tehnică și consultanță în cadrul elaborării cererii de finanțare
  • documentație tehnică pentru atribuirea contractului de execuție, pe loturi care se vor stabili după finalizarea studiului de fezabilitate
  • asistență tehnică pentru perioada de execuție a lucrărilor în calitate în proiectant al lucrărilor de construire a tronsonului de autostradă

Sectorul Târgu Neamț – Iași – Ungheni are o lungime de 100 km, iar prezentul contract scos la licitație prevede și realizarea proiectului tehnic de execuție. Celelalte două sectoare ale A8 sunt Tg Mureș – Ditrău (92 km) și Ditrău – Tg Neamț (119 km). Lucrările de execuție vor face obiectul unei alte licitații, după ce proiectul tehnic va fi întocmit.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top