Connect with us

Moara de Vânt: cartier cu 42 de vile pe malul Lacului Aroneanu

Investiții private

Moara de Vânt: cartier cu 42 de vile pe malul Lacului Aroneanu

Un nou proiect imobiliar este propus pentru zona Moara de Vânt, pe malul Lacului Aroneanu: un cartier cu 42 de vile și 84 de locuri de parcare. Zona de construire este una care va avea un „boom” imobiliar în următorii ani, având în vedere numeroasele proiecte inițiative de investitori.

Cartierul de vile este propus de latifundiarul Ioan Zapodeanu, dar este puțin probabil că acesta va demara și construcția după autorizarea proiectului: omul de afaceri obișnuiește să obțină avizele necesare și apoi vinde terenul pe parcele sau integral.

Zapodeanu deține în proprietate 20.000 mp și propune vile cu demisol, parter și un etaj. În total, circa 42 de vile – cuplate sau înșiruite. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost inițiat din vara anului trecut, dar abia zilele acestea a devenit public în condițiile în care Primăria organizează, în luna mai, nu mai puțin de 17 consultări publice în care vor fi dezbătute peste 60 de planuri urbanistice. Unul dintre acestea aparține lui Zapodeanu.

Amplasamentul terenului. Unele estimări arată că, în anii următori, în zona de platou și de versant din Moara de Vânt vor locui peste 11.000 de persoane – această estimare este din Planul Urbanistic General al Iașului (forma actualizată)

Potențialul de dezvoltare al zonei este unul ridicat datorită avantajelor pe care le prezintă întreaga zonă: lipsa poluării, orientare, vedere, perspective deosebite, apropierea față de centrele de interes ale orașului – Spitalul Regional de Urgență, aeroportul internațional Iași, pârtia de schi din zona Sărărie, baza de agrement Ciric. Piața funciară indică de asemenea o creștere a prețului terenurilor, a interesului și a presiunilor pentru realizarea de locuințe”, se arată în propunerea de PUZ.

Potrivit sursei citate, terenul dispune în imediata apropie de utilitățile necesare, inclusiv rețele electrice și de apă și canalizare. Zona se află în imediata vecinătate a unui teren împădurit de Primăria Iași pentru a compensa defrișările făcute la Ciric la momentul modernizării bazei de agrement.

Planșa urbanistică cu detalierea amplasării locuințelor propuse

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top