Connect with us

Moara de Vânt: Un teren cu PUZ aprobat se vinde dublu față de unul fără PUZ

Utile

Moara de Vânt: Un teren cu PUZ aprobat se vinde dublu față de unul fără PUZ

Două terenuri, apropiate unul de altul, dar cu suprafețe diferite, sunt vândute de proprietari la prețuri semnificativ diferite. În afară de diferența privind suprafața, principalul criteriu care a ridicat prețul vizează existența unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Este bine știut faptul că obținerea unei aprobări pe PUZ poate ține și mai bine de un an. Evident, excepția o fac imobiliarii apropiați de primar sau de consilierii din Comisia de urbanism a Consiliului Local. Ambele terenuri au avut, la un moment dat, același proprietar.

Primul teren are o suprafață de 30.000 mp și se află pe malul Lacului Aroneanu, aproape de limita administrativă a Iașului. Planul urbanistic a fost inițiat de fostul comisar de poliție Radu Tărnăuceanu: 24 de blocuri, fiecare cu câte 3 etaje. Prețul solicitat ajunge la 1.650.000 euro, respectiv 55 euro/mp.

„30.000 de metri pătrați de natura, nu departe de oraș, în care să dezvolți proiectul rezidențial la care visezi de mult. Dorința ta tocmai prinde viața pentru că noi am găsit colțul de natură pe care îl cauți. Nu vei avea grija utilităților (apă, canalizare, curent), pentru că acestea se afla la limită proprietății, iar gazul se află pe aria proprietății. Viitorii locatari ai ansamblului tău rezidențial vor avea la îndemână mijloc de transport în comun și nu vor pierde timp să ajungă la aeroport pentru ca acesta este aproape de ei”, se arată în descrierea ușor patetică a anunțului publicat de Iulian Luncan pe OLX.ro, șef de agenție imobiliară (Palace Imobiliare) implicat anul trecut în scandalurile ce au vizat averea familiei primarului Mihai Chirica. (citește detalii AICI)

Apix.ro a scris despre acest proiect de mai multe ori când s-a aflat în faza de autorizare, puteți consulta un astfel de text AICI.

Celelălat teren are o suprafață de 81.000 mp și se află în imediata apropiere, tot pe malul Lacului Aroneanu. Prețul ajunge la 2,43 milioane euro, respectiv 30 euro/mp. De remarcat că terenul propus pentru amplasarea Spitalului Regional de Urgență (SRU), undeva la circa 1 km de acest amplasament (în linie dreaptă), a fost evaluat, în 2016, la 32 euro/mp.

În anunțul publicat pe OLX.ro sunt invocați indicatorii urbanistici din Planul Urbanistic General, cu toate că, cel puțin pentru o parte din teren, din informațiile apix.ro există în avizare un plan urbanistic zonal.

Apix.ro a scris, în trecut, despre acest amplasament, iar mai multe detalii puteți citi AICI.

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top