Connect with us

Moara de Vânt: Un afacerist controlează 8 ha pe care ridică blocuri

Zeci de clădiri vor fi ridicate pe malul lacului Aroneanu

Investiții private

Moara de Vânt: Un afacerist controlează 8 ha pe care ridică blocuri

Malul Lacului Aroneanu, pe teritoriul administrativ al Iașului, se va schimba semnificativ în următorii ani. Potrivit informațiilor apix.ro, un nou proiect urbanistic este pregătit în zonă, în imediata apropiere a unui cartier cu 24 de blocuri (citește despre proiectul celor 24 de blocuri).

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Amplasamentul investiției:

Citește și Zapodeanu de neoprit: PUZ pentru încă 28 de case pe Moara de Vânt

Firma Rodion SRL, controlată de Ion Drăniceru (la finalul textului puteți afla mai multe despre afacerist) vrea să întocmească un plan urbanistic zonal pentru construirea de locuințe pe o suprafață de circa 38.000 mp (estimare apix.ro în baza unei simulări pe Google Earth), teren vecin cu cel unde există deja un PUZ în avizare pentru cele 24 de blocuri. Oficial, ultimul proiect menționat este controlat de Mircea Apostu (fost sponsor al echipei de fotbal feminin Navobi), dar „Reporter de Iași” a scris, în decembrie 2017, că acesta este un personaj din siajul afaceristului basarabean Ion Drăniceru. Cele 24 de blocuri vor avea un regim cu parter și trei etaje și vor număra câteva sute de apartamente. De remarcat că terenul Rodion SRL este cu aproape un hectar mai mare decât suprafața pe care au fost propuse deja cele 24 de blocuri.

Citește și Limitele cartierului Moara de Vânt. Tu știi în ce cartier stai?

PUZ – introducere teren în intravilan în vederea construirii de locuințe cu funcțiuni complementare, zona Podgoria Copou”, se arată într-un certificat de urbanism eliberat pe numele Rodion SRL la sfârșitul lunii aprilie 2018.

Deocamdată, nu sunt cunoscute intențiile exacte ale omului de afaceri, proiectul fiind într-o fază incipientă.

Citește și SRU va provoca un „boom imobiliar” în Moara de Vânt

Cele 24 de blocuri de pe suprafața de 3 ha și proiectul viitor de pe suprafața de aproape 4 ha nu sunt singurele inițiative din zonă în care apare numele lui Ion Drăniceru. Tot în apropiere, spre zona Spitalului Regional de Urgență, la o aruncătură de băț de celelalte două proiecte, un alt PUZ se află în proces de avizare: un complex cu șase clădiri – o pensiune, trei case publicitare (spații de birouri), o casă de editură (birouri) și un centru de sănătate (recuperare și terapie) – citește detalii despre acest proiect. În acest caz, Drăniceru, alături de alți asociați, are la dispoziție o suprafață de circa 10.000 mp. Toate cele trei proiecte menționate au fost demarate în ultimul an.

Citește și PLANȘE și SCHIȚE: Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la Spitalul Regional

Practic, este vorba despre o suprafață totală de circa 80.000 mp controlată de aceleași persoane și pe care urmează să fie edificate construcții, și nu este exclus ca afaceriștii să dețină și mai multe proprietăți în zonă.

Planșele urbanistice ale proiectelor pentru care deja există PUZ:

(cele 24 de blocuri):

Citește și Centru de loisir, cu cinci niveluri în subteran, în Șorogari

(cele șase imobile):

Zona de interes – după datele cunoscute la acest moment – a lui Ion Drăniceru și a asociaților lui (marcajul roșu nu înseamnă că toate terenurile sunt deținute de acesta, ci doar cea mai mare parte a suprafațelor):

Citește și Aviației: cum conectăm rutier aeroportul?

Ion Drăniceru a intrat în atenția publică încă de acum peste 10 ani, când firme de ale sale au fost implicate în licitațiile pentru furnizarea de cărbune la CET, în anii în care Primăria Iași a plătit enorm pentru astfel de achiziții, fiind făcute inclusiv credite.

Citește și Noul PUG: suprafața rezidențială a Iașului se va dubla

Ion Drăniceru este un om de afaceri originar din Republica Moldova. Acesta s-a mutat în România în 1987, acum având trei cetățenii: română, moldovenească și fracenză. Numele omului de afaceri a fost legat în 2002 de arestarea unui ofițer al SRI. Astfel, Drăniceru a fost catalogat ca principalul denunțător al ofițerului ieșean Tiberiur Adrian Mirica. Ofițerul SRI a fost arestat pentru că ar fi încercat să vândă date ale SRI către Drăniceru” – scria „Ziarul de Iași”, în iulie 2006.

Citește și Blocuri noi de locuințe lângă Little Texas

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top