Connect with us

UPDATE. Șorogari: Trei clădiri, cu până la 6 etaje, la centrul de loisir

Zona în care va fi construit centrul de loisir

Investiții private

UPDATE. Șorogari: Trei clădiri, cu până la 6 etaje, la centrul de loisir

Știrea inițială a fost actualizată, după ce ne-a contactat arhitectul proiectului, Mihai Codreanu (vezi mai jos).

Planul urbanistic propus de omul de afaceri Cristin Zămosteanu în zona Șorogari va primi undă verde în ședința Consiliului Local de vineri, 4 mai. Investiția, ce prevede în principal amenajarea unui centru de loisir, va fi derulată prin intermediul Servrom SRL. Amplasamentul se află la circa 2,2 km de zona unde va fi construit Spitalul Regional de Urgență, iar terenul are acces direct la bd. C. A. Rosetti.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Amplasamentul investiției:

Prin publicarea proiectului de hotărâre privind aprobarea investiției, Primăria a dat (în sfârșit!) publicității și elementele de mobilare urbană a suprafeței pe care o deține Zămosteanu, în speță aproape 16.000 mp.

Citește și Moara de Vânt: 24 de blocuri propuse pe malul Lacului Aroneanu

Apix.ro a studiat planșele și a constatat că investitorul propune trei construcții, două cu un regim de subsol, parter și șase etaje, iar a treia, legată printr-o pasarelă cu celelalte două, are prevăzut un regim subsol, parter și un etaj. Precizare: din planșa de mai jos se poate vedea că cea de-a treia construcție ar avea cinci niveluri în subteran. Din informațiile apix.ro, la discuțiile din Comisia de urbanism unde a fost deja aprobat proiectul, angajații municipalității au susținut că acest lucru ar fi „o eroare” și, de fapt, ar fi un singur nivel în subteran. Cu toate acestea, este de neînțeles cum s-ar fi putut strecura o astfel de „eroare” atât în planșă, cât și faptul că PMI a publicat proiectul deși eroarea a fost semnalată în Comisia de urbanism.

UPDATE. „Nu este nicio eroare. În cele cinci niveluri se realizează un centru de scuba diving. Este notat pe planșă”, ne-a declarat arhitectul Mihai Codreanu. Context: Reporterii apix.ro au asistat la ședința Comisiei de urbanism și au interpelat secretariatul Comisiei cu privire la cele cinci niveluri subterane, iar răspunsul a fost că este „o eroare”. În plus, la momentul în care proiectul a fost supus dezbaterii Comisiei, inclusiv consilierii locali au fost informați că ar fi „o eroare”.

Citește și Limitele cartierului Moara de Vânt – Podul de Fier, Aroneanu și Veneția

Planșa de reglementări urbanistice:

Studiind planșa se poate observa că imobilele cu șase etaje sunt propuse la bd. C.A. Rosetti, în timp ce amplasarea clădirii mai mici a fost prevăzută pentru zona de nord-est a terenului.

Citește și Undă verde pentru Spitalul Regional și Sala Polivalentă

Proiectul urbanistic mai cuprinde, pe lângă centrul de loisir, și funcțiuni precum terenuri de sport în spații acoperite și neacoperite, restaurant, spații administrative, comerț și cazare. După aprobarea planului în plenul CL, Zămosteanu va putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire și, ulterior, va putea începe efectiv lucrările.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top