Connect with us

Undă verde de la APM pentru spitalul regional și Sala Polivalentă

Sala Polivalentă din Cluj a fost făcută cu bani de la bugetul local

Proiecte publice

Undă verde de la APM pentru spitalul regional și Sala Polivalentă

Planurile urbanistice zonale în cazul Spitalului Regional de Urgență și Sălii Polivalente nu vor avea nevoie de evaluare de mediu. Acest lucru înseamnă că PUZ-urile vor fi supuse procedurii de adoptare fără aviz de mediu. În ambele cazuri, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a arătat că proiectele nu vor avea „efecte semnificative” asupra mediului.

Ambele proiecte sunt prevăzute pentru zona Moara de Vânt. În timp ce SRU beneficiază deja de finanțare asigurată prin intermediul fondurilor europene, la Sala Polivalentă nu au fost încă identificate resurse financiare.

SRU va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și cinci etaje , iar Sala Polivalentă subsol, parter, trei etaje și un etaj tehnic.

Amplasamentul investițiilor:

Cum se va face accesul auto la SRU

„Accesul auto pe amplasament se va realiza prin intermediul unei artere rutiere noi, care va face legătura cu Bulevardul C.A. Rosetti, accesul secundar fiind extins din drumul existent pe latura nordică. Legătura  construcției cu rețeaua de circulație majoră se va realiza prin două accesuri carosabile separate”, se arată în decizia APM legată de SRU.

De asemenea, în document se arată că accesele carosabile ce vor face legătura cu rețeaua de circulație majoră de categoria I și a II-a, vor fi realizate prin :

  • străzi de categoria a IV-a de deservire locală ;
  • străzi de categoria a III-a, colectoare, care asigură accesul vehiculelor și al personalului medical, salubrității și PSI.

Aleile carosabile din interiorul amplasamentului vor fi prevăzute :

  • cu o bandă de circulație de 3,5 m lățime, pentru aleile cu o lungime < 10 m ;
  • cu două benzi de circulație de 7  m lățime, pentru aleile cu o lungime > 10 m.

Accesul carosabil rezervat salvării sau intervențiilor de urgență nu va intersecta aleile de acces carosabil pentru personal și pacienți”, completează APM.

Parcarea supraterană se va construi în incinta amplasamentului proiectului de investiție, la distanțe de minimum 5 m de ferestrele saloanelor pentru pacienții spitalului ( conform prevederilor Ord. MS nr. 119/2014, art. 4c). În spațiul destinat parcării va fi interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj ( autovehicule peste 3,5 tone, autobuze, remorci, etc.) precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.

Proiectul de plan propune realizarea unei funcţiuni cu impact redus asupra mediului, respectiv realizarea unor construcții cu destinaţia de unități sanitare, și funcțiuni anexe acestora. Pe amplasament se propune realizarea de parcări supraterane în interiorul proprietății, respectiv subterane. Utilităţile: apă, energie electrică  se asigură prin cooperare cu instalaţiile existente în zonă. Energia termică: se vor utilizarea centrale termice individuale. Combustibil utilizat: gaz metan”, se mai precizează în decizia APM.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top