Connect with us

Începe modernizarea șoselei Naționale pe porțiunea Podul de Piatră – Podul Roș

Proiecte publice

Începe modernizarea șoselei Naționale pe porțiunea Podul de Piatră – Podul Roș

Municipalitatea poate demara în perioada următoare lucrările de modernizare a șoselei Naționale, pe tronsonul cuprins între Podul de Piatră și Podul Roș. Acest lucru a devenit posibil după ce Veolia Energie Iași a anunțat, astăzi, că a finalizat reabilitarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică pe tronsonul amintit în lungime totală de 1,1 km.

Fondurile pentru modernizarea șoselei Naționale există, acest tronson fiind cuprins în proiectul de reabilitare a carosabilului aferent Splai Bahlui mal drept. În cadrul acestui proiect a fost înființată și strada nouă între Podul de Piatră și Podul Roș în locul fostelor linii de tramvai. După modernizarea șoselei Naționale, cele două artere de circulație vor fi sensuri unice „pereche”.

În ceea ce privește proiectul Veoliei, implementat în parteneriat cu Primăria Iași, lucrările vor continua în alte zone din oraș.

„Proiectul, în valoare totală de peste 68.000.000 de lei, dedică mai mult de 40.000.000 lei  reabilitării rețelelor primare – peste 25 km de conductă, în timp ce diferența este alocată pentru reabilitarea rețelelor secundare – pe o lungime de peste 50 de km de conductă”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Reabilitarea rețelelor de transport a presupus înlocuirea vechilor țevi metalice izolate cu vată de sticlă și carton cu un tip modern de conducte preizolate, ce presupun pierderi de căldură foarte reduse, au mai spus reprezentanții Veolia Energie Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top