Connect with us

Parcul Transagropolis va fi extins pe un teren de 15 ha

Parcul se află în Lețcani (foto: reporteris.ro)

Proiecte publice

Parcul Transagropolis va fi extins pe un teren de 15 ha

Parcul agroindustrial Transagropolis va fi extins. În această perioadă, firma ieșeană Into SRL întocmește documentația tehnică aferentă proiectului.

Investiția, ce ar urma să fie finanțată cu fonduri europene, aparține Consiliului Județean. Potrivit proiectului, va fi realizat un centru regional de transfer tehnologic în agricultură și zootehnie.

În cadrul proiectului vor fi amenajate o platformă expozițională agricolă și de transfer tehnologic (5 ha), o platformă expozițională zootehnică și de transfer tehnologic (4 ha), o platformă pentru demonstrații, încercări și de transfer tehnologic (4 ha), o parcare (2 ha), perdele de protecție, drumul de servitute existent va fi redimensionat alături de realizarea unei rețele de drumuri de incintă și utilități.

Terenul pe care urmează a fi realizată infrastructura destinată utilităților publice și pe care urmează a fi realizate construcțiile aferente Centrul regional de transfer este situat în domeniul public al comunei Lețcani, județul Iași, în suprafață de 15 ha”, se arată în caietul de sarcini.

În zona ce face obiectul proiectului se regăsesc toate rețelele de utilități necesare.

Consiliul Județean a estimat că valoarea totală a lucrărilor pentru înființarea centrului regional vor ajunge la peste trei milioane euro, iar finanțarea va putea fi asigurată prin intermediul Programului Operațional Regional. Deocamdată, valoarea contractului pentru proiectarea lucrărilor se ridică la 54.000 lei, iar documentațiile ar urma să fie gata până la sfârșitul primăverii.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top