Connect with us

Au fost lansate licitațiile pentru restaurarea a două monumente istorice

Unul dintre monumente este Casa Dosoftei

Proiecte publice

Au fost lansate licitațiile pentru restaurarea a două monumente istorice

Consiliul Judeţean (CJ) a lansat licitații de lucrări pentru restaurarea a două monumente istorice. Pentru reabilitarea obiectivelor, instituţia a atras fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional pe linia de finanțare aferentă patrimoniului cultural. Cele două monumente sunt Muzeul „Vasile Pogor” și Casa Dosoftei. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 6,6 milioane lei.

Cei mai mulţi bani vor fi investiţi la Muzeul „Vasile Pogor” (4,5 milioane lei), iar lucrările vor consta, printre altele, în restaurarea paramentului din piatră în zonele deteriorate, restaurarea uşilor şi înlocuirea tâmplăriei ferestrelor, asigurarea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi, instalarea unei platforme hidraulice, relocarea unui grup sanitar, înlocuirea elementelor degradate şi a elementelor din lemn şi refacerea circuitului muzeal.

Muzeul „Vasile Pogor”:

Potrivit caietului de sarcini, lucrările au ca termen de execuţie 24 de luni, în condiţiile în care CJ aşteaptă oferte de la constructori până pe 23 martie.

Clădirea îşi va păstra funcţiunea sa culturală, expoziţia permanentă, reorganizată şi inaugurată la 13 octombrie 2006, prezentând aspecte de istorie literară ce parcurge, pe etape, o perioadă de circa 150 de ani“, se arată în caietul de sarcini.

În ceea ce priveşte Casa Dosoftei, lucrările de restaurare au fost estimate la circa 2,1 milioane lei. La monumentul istoric s-a mai intervenit cu astfel de lucrări în urmă cu aproape 60 de ani. Conform proiectului, o modificare faţă de situaţia actuală constă în relocarea spaţiului destinat expoziţiilor temporare de la etaj la parter. CJ a stabilit şi în cazul acestei proceduri ziua de 23 martie drept termen limită pentru depunerea ofertelor de către constructorii interesaţi.

Casa Dosoftei:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top