Connect with us

Pavaj cu granit pe căile de acces la sediul PMI

PMI pregătește extinderea zonei pietonale din Centru (foto: Target Media)

Proiecte publice

Pavaj cu granit pe căile de acces la sediul PMI

Municipalitatea face un prim pas pentru extinderea zonei pietonale din Centru. Zona va fi delimitată, în primă fază, de intersecția Ștefan cel Mare 14 Decembrie (Casa Modei), str. Cuza Vodă (zona statuii lui Miron Costin), str. Agatha Bârsescu și bd. Anastasie Panu. Intenția Primăriei este de a scoate complet mașinile din această zonă asigurând parcări pe amplasamentul fostei școli special din lateralul Teatrului Național și în spatele sediului administrativ. Lucrările vor fi proiectate în acest an, iar, în 2019, ar urma să înceapă implementarea proiectului.

Deocamdată, municipalitatea va reabilita căile de acces din zona propriului sediu. Proiectul va primi girul consilierilor locali în ședința ordinară din 28 februarie, valoarea lucrărilor fiind de circa 660.000 lei. Termenul de execuție este de șase luni.

„Lucrările de reabilitare și modernizare se impun având în vedere starea de degradare a căilor de acces, care în acest moment sunt realizate din asfalt și prezintă degradări, denivelări și fisuri la nivelul stratului de asfalt existent. Având în vedere faptul că aceste căi de acces fac legătura cu bulevardul Ștefan cel Mare care a fost reabilitat printr-un proiect cu finanțare europeană se impune ca acestea să fie realizate prin pavare cu granit în vederea integrării într-un sistem urbanistic unitar și coerent. De asemenea, aleea de racord cu str. Agatha Bârsescu se va realiza prin pavare cu granit din aceleași considerent privind înlocuirea stratului de asfalt și de integrare a pavajului propus în zona de pavaj a esplanadei Teatrului Național”, se arată într-un referat de specialitate redactat de angajații Primăriei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top