Connect with us

Moara de Vânt: 24 de blocuri pe malul Lacului Aroneanu

Pe acest teren vor fi construite 24 de blocuri cu trei etaje

Investiții private

Moara de Vânt: 24 de blocuri pe malul Lacului Aroneanu

Un proiect pentru construirea a 24 de blocuri în Moara de Vânt a intrat în circuitul de autorizare la nivelul municipalității. Planul urbanistic a fost propus de fostul comisar de poliție Radu Tărnăuceanu, dar acesta a vândut recent terenul către o altă persoană fizică (Mircea Apostu).

Suprafața de teren are 30.000 mp și se află în zona malului Lacului Aroneanu, aproape de limita administrativă a Iașului.

Amplasamentul investiției:

Cele 24 de blocuri au fiecare câte trei etaje, urmând a fi amenajate peste 300 de apartamente, în contextul în care planul urbanistic prevede 280 de locuri de parcare. Înălțimea maximă a blocurilor va ajunge la 12 metri.

Săptămânalul „Reporter de Iași” a scris recent că terenul din Moara de Vânt a fost vândut de către Tărnăuceanu la un preț derizoriu, de numai 60.000 euro. Cumpărătorul a fost Mircea Apostu, sponsorul echipei de fotbal feminin Navobi.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, planul urbanistic zonal a fost propus spre consultare publică. Înainte ca lucrările de execuție să poată începe, dezvoltatorul trebuie să obțină girul consilierilor locali și, ulterior, autorizația de construire.

 

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top