Connect with us

Sediul Mica Industrie din Păcurari va fi reabilitat

În 2016, parte din clădire a fost dezafectată

Investiții private

Sediul Mica Industrie din Păcurari va fi reabilitat

Un monument istoric din Păcurari va fi reabilitat. Este vorba despre o clădire de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), din spatele blocurilor pe care le construiește omul de afaceri Cristin Zămosteanu.

Din informațiile apix.ro, firma care va implementa proiectul este Luisier SRL, care aparține Oanei Zămosteanu, fosta soție a dezvoltatorului imobiliar. Deocamdată, societatea a obținut un certificat de urbanism (ianuarie 2018).

Citește și Zămosteanu intră în legalitate cu un bloc din Moara de Foc

Lucrările vor consta în consolidarea, reabilitarea și schimbarea destinației, în condițiile în care, anterior, în imobil a funcționat o spălătorie. Noua destinație va cuprinde spații de depozitare, servicii comerciale și servicii către întreprinderi. Firma Luisier SRL vrea să amenajeze inclusiv podul existent.

O parte din clădirea fostei spălătorii a fost dezafectată acum aproape doi ani.

Citește și Ansamblul lui Zămosteanu din Păcurari, cu 263 de apartamente, va fi gata anul acesta

Cum arăta zona înainte de proiectul imobiliar implementat (săgeata indică corpul de clădire care va fi reabilitat și singura parte a imobilului care a rămas „în picioare”):

 

Imobilul se află pe lista monumentelor istorice pe poziția 1.187 – Fabrica de Tricotaje „Moldova” (corp vechi) și sediu Mica Industrie. Potrivit descrierii, clădirea este datată la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Citește și Controversele din jurul construirii a patru blocuri înalte în Păcurari (proiect al lui Zămosteanu)

Firma care se va ocupa de refacerea imbolului a fost înființată în anul 2000, în fiecare an înregistrând profit. În anul 2016, la un număr mediu de 3 angajați, Luisier SRL a avut o cifră de afaceri de 139.913 lei și un profit de 7.094 lei.

Proiectul din zonă al lui Cristin Zămosteanu se apropie de sfârșit: două blocuri sunt date în folosință, la al treilea se lucrează la finisajele exterioare, iar ultimul are deja circa cinci niveluri ridicate la mai puțin de două luni de când au început lucrările la acest imobil. În total, ansamblul va avea 263 de apartamente.

Citește și Un dezvoltator cumpără, bucată cu bucată, un parc central

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top