Connect with us

Moara de Vânt: SRU va provoca un boom imobiliar

foto: proiect SRU

Proiecte publice

Moara de Vânt: SRU va provoca un boom imobiliar

Una dintre cele mai vânate zone din Iași va cunoaște în următorii ani un boom imobiliar. În octombrie 2016, Primăria a decis construirea Spitalului Regional de Urgență în Moara de Vânt, după lungi discuții care s-au desfășurat pe parcursul a mai mulți ani. În zonă, numeroși oameni de afaceri dețin proprietăți, dar cel mai mare proprietar de teren rămâne Primăria cu 121 hectare, iar 12 dintre acestea au fost cedate Ministerului Sănătății.

Dezvoltarea zonei din punct de vedere imobiliar se întâmplă deja de câțiva ani, iar în următorii 5 – 10 ani se prefigurează noi proiecte private de locuințe, clădiri de birouri, hoteluri și chiar centre medicale private.

Pe suprafața liberă a Primăriei se are în vedere construirea de campusuri, blocuri de locuințe pentru medici rezidenți și diverse centre medicale și de cercetare.

Rutele pe care vor circula ambulanțele

Ambulanţele venite din sudul Moldovei ar avea la dispoziţie două variante pentru a ajunge la spital. O variantă ar fi de a intra în oraş prin CUG, străbătându-l dintr-o parte în alta, pentru a ajunge în Moara de Vânt. În a doua variantă, ambulanţele ar merge pe şoseaua de centură până la Leţcani, apoi pe drumul strategic prin Bogonos, până la Vulturi, pentru a intra în Iaşi pe bulevardul C.A. Rosetti.

De la drumul european, prin Bogonos şi Vulturi până la drumul de acces spre spital sunt aproximativ 25 de kilometri, o distanţă suplimentară faţă de amplasamentul din Valea Ursului, care va fi parcursă de toate ambulanţele venite dinspre vest.

Planul autorităților local este să asigure o cale de acces din bulevardul C.A. Rosetti către spital, cele două zone aflându-se la „o aruncătură de băț”. Ulterior, pe termen mediu și lung, C. A. Rosetti ar urma să fie legată, pe la Vânători, de varianta de ocolire Nord a Iașului (parte din autostrada Iași – Tg Mureș) cale care va putea fi folosită de restul județelor din Moldova.

Investiția ajunge la circa 200 milioane euro, iar termenul cel mai pesimist de finalizare a construcției este 2023, având în vedere că obiectivul va fi ridicat cu fonduri europene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top