Connect with us

Impuls de dezvoltare pentru zona Cicoarei: trei poduri peste Bahlui

Foto: Google Images

Proiecte publice

Impuls de dezvoltare pentru zona Cicoarei: trei poduri peste Bahlui

Municipalitatea va demara în acest an trei proiecte importante care vor scoate din izolare zona Cicoarei: construirea a trei poduri rutiere din beton armat. Consilierii locali au aprobat deja indicatorii tehnico-economici ai investițiilor în ședința ordinară din martie 2017. Totodată, în bugetul pe acest an, este cuprinsă suma de 9 milioane lei pentru demararea proiectelor.

Zona Cicoarei are un potențial important de dezvoltare, dar în ultimii ani suprafețe de teren publice au fost ocupate abuziv de persoane fără titluri de proprietate. Pe parcursul anului 2016, Primăria a inventariat toate terenurile din zonă și a identificat inclusiv clădirile ridicate fără autorizație. Planurile municipalității vizează demolarea unor astfel de construcții și modernizarea zonei prin asigurarea rețelelor de utilități.

Cele trei poduri care urmează să fie construite sunt prevăzute și de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Valoarea totală a investițiilor a fost estimată la 31,4 milioane lei.

Primul pod va fi amplasat între strada Sarmisegetuza și std. Sofia Nădejde (11,6 milioane lei). Podul va fi din beton armat cu patru benzi carosabile și va avea o lungimea de 57 m, iar lățimea de 19 m.

Al doilea pod este prevăzut cu două benzi carosabile și va fi amplasat între strada Sarmisegetuza și strada Alexandru Bărbat (7,9 milioane lei). Lungimea totală va fi de circa 55 m, iar lățimea de 12 m. Podul va fi tot din beton armat.

Nu în ultimul rând, al treilea pod va avea patru benzi carosabile și va fi construit în prelungirea bulevardului Dacia până în strada Erou Cap. Aurelian Ionescu (11,8 milioane lei). Construit tot din beton armat, podul va avea o lungime de 57 m și o lățime de 19 m.

Toate cele trei poduri sunt prevăzute și cu două trotuare de 1,5 m.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top