Connect with us

Plan: Cel mai mare parc de distracții la Dobrovăț

Vedere spre zona în care va fi construit parcul

Proiecte publice

Plan: Cel mai mare parc de distracții la Dobrovăț

Cu un potențial de dezvoltare semnificativ, comuna Dobrovăț face primul pas în a deveni una dintre principalele atracții turistice din județ. Primarul Cătălin Martinuș a demarat procedurile pentru identificarea unui partener privat care să investească într-un parc de distracții de anvergură. „Vrem o zonă de agrement care să includă tot ce înseamnă distracţie pentru familie“, a spus primarul Cătălin Martinuş. Edilul a adăugat că există deja câțiva oameni de afaceri interesați să intre în parteneriat care l-au contactat imediat după anunțul public.

Autoritatea locală va pune la dispoziție, în primă instanță, o suprafaţă de 3 ha (foto), dar care poate fi completată cu încă 2 ha în măsura în care va fi necesar acest lucru. Terenul se află chiar la intrarea în perimetrul comunei Dobrovăţ dinspre Iaşi, la marginea pă­durii, cu deschidere la DJ247. Potrivit primarului Cătălin Mar­tinuş, intenţia autorităţii este să asigure investitorului inclusiv reţelele de uti­lităţi. În zonă, în acest an, va fi rezolvată problema energiei electrice, în timp ce prin programul de investiţii al ApaVital va fi înfiinţat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare.

„Vom face o cam­panie de promovare de 30 zile şi, ulterior, vom anunţa concursul. Inten­ţia noastră este să găsim un investitor serios, care poate susţine o investiţie de anvergură“, a declarat primarul din Dobrovăţ. El a adăugat că în complex pot fi dezvoltate zone de divertisment, te­renuri de sport, trasee de orientare turistică şi altele. „Vrem o zonă de agrement care să includă tot ce înseamnă distracţie pentru familie“, a completat edilul. El a menţionat că, în trecut, au mai existat discuţii privind amenajarea unei astfel de zone, dar, pe vremea respectivă, nu puteau fi asigurate toate utilităţile.

„De exemplu, a început procedura de selecţie la E.ON pentru realizarea investiţiei privind extinderea reţelei electrice. În cursul acestui an vom avea curent în zonă. Nimeni nu ar fi venit să investească fără această utilitate. Apă şi canalizare avem pe programul operaţional sectorial, iar cei 2 km până la teren îi vom face noi, fără nicio problemă. Nu mergem pentru ei în mod special, sunt şi case în zonă care trebuie racordate“, a mai spus primarul Marti­nuş. Edilul a precizat că în complex trebuie făcute şi unităţi de cazare, dar a subliniat că dorinţa Primăriei este ca astfel de amenajări să aibă un specific rural 100%. „De ce trebuie ca ieşenii să meargă până la Gura Humorului în căutarea unei zone de agrement? Noi vrem ce este acolo, dar şi alte facilităţi în plus“, a conchis edilul.

Amplasamentul viitorului parc de distracții: 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top