Connect with us

Proiect nou: Blocuri de locuințe lângă Little Texas

Amplasamentul are deschidere la str. Moara de Vânt

Investiții private

Proiect nou: Blocuri de locuințe lângă Little Texas

Trei persoane fizice au propus un nou proiect imobiliar în zona Moara de Vânt. Aceștia beneficiază, din informațiile APIX, de o suprafață de teren de aproape 6.000 mp. Terenul are deschidere la str. Moara de Vânt și se află în apropierea Little Texas.

Amplasamentul investiției:

Dezvoltatorii sunt Gabriel Nechifor, Gheorghe Corjăuțanu (în cazul în care nu este o coincindență de nume, acesta este fost director al Aeroportului Iași) și Angela Corjăuțanu. De menționat că fostul director al Aeroportului are deja în proprietate o vilă în zona Moara de Vânt.

Informații detaliate despre proiect nu sunt momentan accesibile întrucât investiția se află într-o fază incipientă. Ceea ce știm sigur este că dezvoltatorii vor ca Primăria să le aprobe un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru „construire locuințe colective pe teren proprietate”.

În zona de construire se află locuințe cu un regim mic de înălțime. De altfel, inclusiv noul Plan Urbanistic General (PUG), aflat în perioada de avizare, prevede o înălțime maximă admisibilă de 20 metri și un regim de maximum 5 niveluri supraterane.

Zonă locuințe colective cu regim de înălțime mediu”, este definită zona de construire în noul PUG. Procentul de ocupare al terenului este de 50%, iar coeficientul de utilizare a terenului ajunge la 2,5. Având în vedere suprafața și indicatorii urbanistici, potențialul investiției, estimat de APIX, ajunge la circa 150 de locuințe în patru-cinci blocuri cu trei etaje, fiecare cu cel puțin un tronson.

Deschiderea amplasamentului la str. Moara de Vânt:

Proiectul are o cale lungă până la realizare, iar un termen foarte optimist ar fi ca lucrările să înceapă spre sfârșitul acestui an. După întocmirea PUZ-ului, documentul trebuie supus consultării publice și ulterior aprobării Consiliului Local.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top