Connect with us

Moara de Vânt: un nou complex de clădiri, lângă Lacul Aroneanu

Vedere asupra amplasamentului dinspre Lacul Aroneanu

Investiții private

Moara de Vânt: un nou complex de clădiri, lângă Lacul Aroneanu

O persoană fizică și trei firme pun la cale construirea unui ansamblu de clădiri cu diverse funcțiuni lângă Lacul Aroneanu, pe teritoriul administrativ al Iașului. Ion Drăniceru și companiile Lifecamp SRL, Sănătate Vie SRL și Viața Vie SRL au la dispoziție 10.000 mp pentru dezvoltarea complexului. În imediata apropiere a viitorului ansamblu de clădiri există planuri urbanistice zonale aprobate pentru construirea de vile (vezi AICI și AICI).

Inițiatorii proiectului de PUZ propun ridicarea a șase imobile: o pensiune, trei case publicitare (spații de birouri) , o casă de editură (birouri) și un centru de sănătate (recuperare și terapie).

Cum vor fi amplasate clădirile:

„La emiterea certificatului de urbanism în vederea obținerii autorizației de construire se va solicita obținerea unui nou aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură Iași. Toate lucrările de săpătură se vor efectua în regim de supraveghere arheologică pe baza unui contract semnat cu una din instituțiile abilitate: Academia Română, Complexul Muzeal Național Moldova, Facultatea de Istorie”, se arată în proiectul de PUZ.

Amplasamentul se află în apropiere și de locul unde va fi construit Spitalul Regional de Urgențe:

În zona mixtă vor fi amenajate, în total, 42 de locuri de parcare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top