Connect with us

Latifundiarul Zapodeanu: două PUZ-uri pentru 39 de vile

Vedere dinspre Lacul Aroneanu spre zona unde vor fi ridicate vilele

Investiții private

Latifundiarul Zapodeanu: două PUZ-uri pentru 39 de vile

Latifundiarul Ioan Zapodeanu, prin soția sa, a avizat la Primărie două planuri urbanistice zonale pentru construirea a 39 de vile în zona Moara de Vânt. Terenurile pe care urmează să fie construite locuințele se află la mai puțin de 1 km de amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgențe. În vecinătate se află și Lacul Aroneanu, suprafețele fiind aproape de limita administrativă a municipiului Iași.

PUZ-urile au fost aprobate de Consiliul Local (CL) în ședința ordinară din luna aprilie. Cel mai probabil, după obținerea autorizației de construire, Zapodeanu va vinde suprafețele lotizate celor interesați să-și ridice vile în zona Moara de Vânt.

Cea mai mare suprafață, de circa 1,8 ha, a fost dezmembrată pe 23 de loturi pentru locuințe individuale, iar cealaltă a fost împărțită în 16 loturi pentru vile. Primul teren se află spre Lacul Aroneanu, iar al doilea spre Spitalul Regional de Urgențe. În cazul ambelor suprafețe, procentul de ocupare a terenului pentru construcții noi este de 30%, iar viitoarelor locuințe pot avea maximum trei nivele supraterane (parter, un etaj și mansardă), fără a fi luat în calcul demisolul. Ambele terenuri au fost achiziționate de latifundiar la mijlocul anului 2015, iar în ianuarie 2016 au fost dezmembrate în cele 39 de loturi. Planurile urbanistice zonale au mers în paralel pe circuitul de avizare de la nivelul municipalității ieșene, primele acte fiind emise în iulie 2015, respectiv două certificate de urbanism, iar, în februarie 2017, proiectele au fost aprobate de către consilierii din Comisia de urbanism.

Localizare amplasamente în Moara de Vânt (Google Earth, prelucrare Apix)

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top