Connect with us

Planșe: Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la SRU

Investiția la SRU a fost estimată la peste 250 mil. euro

Proiecte publice

Planșe: Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la SRU

Primăria a făcut publice mai multe planșe și schițe care arată, în premieră, toate detaliile despre modul în care va fi asigurat accesul la Spitalul Regional de Urgență (SRU). Apix.ro vă pune la dispoziție inclusiv un extras din Planul Urbanistic Zonal, ce face referire strict la circulații.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiectele imobiliare propuse acum în zonă

Punctele de intersecție între noile artere pe relația C.A. Rosetti – SRU (foto stânga – zona grătarelor, foto dreapta – zona șos. Albineț):

Studiind planșele puse la dispoziție putem constata că, din C.A. Rosetti, vor fi două artere de circulațiesensuri unice „pereche”. Sensul unic spre C.A. Rosetti va prin zona unde sunt grătare, iar sensul unic spre SRU va fi din zona șos. Albineț. Cele două căi de acces sunt legate între ele prin alte două artere, una cu sens unic (șos. Albineț spre SRU), iar alta cu dublu sens. De menționat că sensul unic pe direcția SRU – C.A. Rosetti începe de la intersecția cu strada secundară dinspre șos. Albineț. Conform schitețelor, întregul spital va fi înconjurat de o rețea de străzi și vor fi create artere inclusiv spre str. Moara de Vânt.

Citește și Tu știi în ce cartier stai? Limitele cartierului Moara de Vânt

Schiță acces SRU (cu negru este sens unic SRU – C.A. Rosetti, cu albastru – sens unic „pereche”)

Citește și Investiția la SRU s-a dublat: va costa peste 250 milioane euro

Extras din PUZ:

Accesul în zonă trebuie regândit ca urmare a dezvoltării preconizate și datorită incapacității arterelor actuale de a prelua noile fluxuri. În acest scop se propune o arteră nouă cu două fluxuri pe sens care să delimiteze arealul studiat cu potențial de irigare viitoare a zonelor adiacente și care să facă legătura între C.A. Rosetti și Moara de Vânt, cu ulterioară legătură spre zona de est și cea de vest a municipiului Iași, prin legături cu șoseaua de centură ce urmează să fie finanțată și executată. Pentru a asigura o mai bună circulație a autovehiculelor se propune modernizarea carosabilului aferent căilor de acces și completarea acestora cu o rețea nou propusă, fluxurile de circulație având caracter prioritar pe direcția principalelor funcțiuni ale zonei, funcțiuni generatoare de trafic intens (Spitalul Regional de Urgență, funcțiuni de sport și agrement).

Citește mai multe despre proiectele imobiliare din zona Moara de Vânt

Planșa originală:

Rețeaua de circulații nou propusă va avea profile adaptate fluxurilor de circulație conform profilelor prezentate în planșa de regulament de urbanism, cu posibilități de amenajare de piste pentru bicicliști care să dubleze zona de circulație pietonală. Drumurilor nou propuse vor avea rețele de iluminat stradal, protecția drumului fiind asigurată prin realizarea unei rețele de rigole pentru colectarea apelor pluviale, iar în zonele cu declivitate majoră care prezintă schimbări de direcție, traseul propus va avea parapeți de protecție la limita carosabilului.

Vezi unde era amplasat, inițial, Spitalul Regional de Urgență

Planșă cu ilustrarea strictă doar a rețelei de străzi:

Lărgirea străzii DE41430 reprezintă o necesitate imediată pe fondul dezvoltării imobiliare a zonei studiate de-a lungul acesteia. Străzile propuse pentru modificări se află parțial în proprietatea municipiului Iași, parțial în proprietatea Agenției Domeniilor Statului. Asigurarea a două fluxuri de circulație pe sens și adaptarea acestora pentru a respecta normele ei legislative în vigoare este necesară și se va avea în veere acest lucru pe parcursul implementării soluțiilor prevăzute de documentația PUZ.

Cum va fi asigurat accesul spre Moara de Vânt și Aeroport dinspre Aurel Vlaicu?

Suprapunere aproximativă a rețelei de străzi pe o imagine din satelit a zonei:

Citește și Noul PUG: Suprafața zonei rezidențiale se va dubla

Recent, Primăria a făcut public și schița modului în care vor fi amplasate corpurile de clădire ale SRU:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top