Connect with us

Investiția la SRU Iași s-a dublat: peste 250 milioane euro

Proiecte publice

Investiția la SRU Iași s-a dublat: peste 250 milioane euro

Noi estimări privind valoarea totală a investiției pentru construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) arată că proiectul va fi de peste 250 milioane euro. Consiliul Local a aprobat pe 21 martie Planul Urbanistic Zonal al proiectului, ceea ce face ca Iașul să fie într-o fază mai avansată decât Clujul și Craiova, celelalte două orașe din țară selectate pentru construirea de spitale regionale.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Amplasamentul SRU Iași:

Citește și Limitele cartierului Moara de Vânt: Podul de Fier, Aroneanu, Veneția

Odată cu aprobarea PUZ au ieșit la iveală și alte detalii privind costurile pentru asigurarea utilităților:

  • Compania Națională a Infrastructurii Rutiere ar urma să finanțeze cu 10 milioane euro supralărgirea segmentului de drum european al bd. C.A. Rosetti
  • Primăria estimează costuri, în primă etapă, de 6 milioane euro pentru rețeaua de străzi din jurul SRU
  • ApaVital va finanța, prin intermediul unui proiect european, sistemul de apă și canalizare, fondurile necesare fiind de 2,5 milioane euro
  • lucrările la rețeaua electrică și sistemul de gaze naturale au fost estimate la 2,8 milioane euro
  • sistemul de iluminat public va fi asigurat de către Primărie prin implementarea unui proiect european (încă nu există estimări)

Citește și FOTO Schița Spitalului Regional: Primăria a publicat proiectul de PUZ

Va trebui să completăm partea de studii privind zona Moara de Vânt pe proprietatea de peste 140 ha care ne aparţine în continuare, atât pentru a contura o reţea de străzi ce vor deservi acest obiectiv, dar şi celelalte obiective pe care le vom gândi împreună, şi, desigur, pentru a crea un pol de dezvoltare economică pe partea de nord a oraşului”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica, în timpul dezbaterilor din plenul CL.

Planșa de reglementări urbanistice:

Tot edilul a anunțat și noua estimare a valorii: 250 milioane euro. În schimb, prin toate îmbunătățirile care se vor aduce zonei Moara de Vânt investiția ar putea ajunge chiar la 300 milioane euro pentru punerea în funcțiune a SRU. Inițial, estimările erau că spitalul regional va costa circa 150 milioane euro.

Vezi și PUZ-urile pentru Spitalul Regional și Sala Polivalentă au fost aprobate la Comisia de urbanism

SRU va fi format din mai multe corpuri de clădire cu o înălțime maximă de 29 metri și un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și cinci etaje. Municipalitatea va trimite toate documentaţiile realizate la Ministerul Sănătăţii (MS). Suprafaţa de teren pentru SRU ajunge la 12 ha, iar în zonă vor fi amenajate 900 de locuri de parcare.

Macheta SRU:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top