Connect with us

FOTO Schița Spitalului Regional: a fost publicat proiectul de PUZ

Vedere spre oraș din zona unde va fi construit Spitalul Regional

Proiecte publice

FOTO Schița Spitalului Regional: a fost publicat proiectul de PUZ

Planul urbanistic pentru construirea Spitalului Regional de Urgențe (SRU) va fi adoptat în primul trimestru al anului 2018. Municipalitatea a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției. Spitalul va fi construit pe platoul Moara de Vânt, între două zone de păduri.

Amplasamentul investiției (prelucrare APIX):

Ministerul Sănătății (MS) a înaintat solicitarea pentru aprobarea PUZ-ului în octombrie 2017. Municipalitatea a pus la dispoziția MS o suprafață totală 120.000 mp de teren. SRU urmează să fie construit pe 36.000 mp în timp ce circulațiile carosabile și parcările vor ocupa 24.000 mp, circulațiile pietonale 12.000 mp, iar spațiile verzi 48.000 mp.

SRU va avea va avea două nivele în subteran, parter și cinci etaje, la o înălțime maximă de 25 metri.

Macheta SRU:

Plan SRU:

Categoriile de intervenții propuse:

  • refaceerea tramei stradale în condițiile necesare asigurării unui acces facil și rapid la funcțiunile propuse
  • refacerea parcelarului în funcție de zonificarea propusă
  • mobilarea zonei studiate cu obiectivele propuse prin tema de proiectare
  • executarea rețelelor de utilități necesare funcționării obiectivelor propuse prin tema de proiectare și în perspectiva dezvoltării întregii zone
  • dotarea zonei studiate cu echipamente specifice funcțiunilor propuse, iluminat stradal și mobilier urban
  • rezolvarea spațiilor de parcare în conformitate cu necesitățile obiectivelor propuse
  • asigurarea necesarului de spații verzi și plantate în conformitate cu prevederile legale în suprafețe ce se depășească valoarea minimă impusă de legislația în vigoare

Proiectul de PUZ a fost întocmit de către Centrul de cercetare Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi”. Amplasamentul se află în vecinătatea complexului sportiv unde municipalitatea vrea să amenajeze un stadion și o sală polivalentă.

Planșa de reglementări urbanistice:

Accesul principal la amplasament va fi printr-o arteră de circulaţie nouă care va lega SRU de bulevardul C.A. Rosetti / DN 24. Conform calendarului de implementare stabilit de autorităţi, studiul de fezabilitate va fi finalizat şi prezentat public în luna octombrie 2018. Ulterior, va fi lansată licitaţia pentru desemnarea unui constructor, iar lucrările propriu-zise vor începe în toamna anului 2019. Termenul de execuţie este anul 2023, iar orice depăşire va atrage pierderea fondurilor europene. Valoarea totală a investiției se ridică la circa 150 – 200 milioane euro, sumă ce cuprinde inclusiv dotările unității spitalicești. Banii vor fi asigurați din fonduri europene, de la bugetul de stat și credite la instituții de financiare europene.

Zona în care va fi construit Spitalul Regional de Urgențe:

În acest punct va fi legat SRU prin noua arteră de circulație spre DN24 (în vara anului 2017, Primăria a făcut săpături cu scopul de a face o prezentare oficialilor MS):

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top