Connect with us

Reîncep lucrările la Teatrul Național

Foto: radioiasi.ro

Proiecte publice

Reîncep lucrările la Teatrul Național

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” a fost unul dintre beneficiarii actelor de autorizare în urbanism emise de Primărie în luna decembrie 2017. Potrivit autorizației 1282/2017, instituția culturală va consolida corpul 4 și va executa unele lucrări la Uzina electrică.

„La corpul 4 mai sunt necesare finalizarea lucrărilor de consolidare a casei scării, consolidarea etajului 2, elemente de arhitectură de la parter, etajul 1, etajul 2, acces în pod, precum şi a instalaţiilor. La C.T. Teatru (Uzina electrică) mai sunt necesare finalizarea lucrărilor de reparaţii la ziduri, zugrăveli şi lucrări de montaj, racorduri la noile utilaje”, se arată în autorizație.

Într-o analiză publicată joi, „Ziarul de Iași” a arătat că în luna decembrie 2017 a fost emis cel mai mic număr de autorizații din ultimii 11 ani, în aceeași perioadă de raportare.

Fragment din materialul apărut în cotidianul ieșean:

În decembrie 2017 au fost emise doar 55 de autorizaţii de construire, respectiv de trei ori mai puţin decât media ultimilor patru ani, în aceeaşi perioadă. Numărul de autorizaţii emise în decembrie a determinat ca, în anul 2017, să fie înregistrat cel mai mic număr de autorizaţii – 1.315 de astfel de acte – din ultimii 11 ani. În plus, doar două noi proiecte imobiliare private au fost aprobate în decembrie 2017, iar acestea pentru două locuinţe colective mici, una din Bucium şi cealaltă în CUG. În schimb, dintre cele 55 de autorizaţii, 26 au vizat branşamente, iar 13 aparţin unor instituţii de interes public. În rest, au mai fost autorizate două locuinţe individuale şi patru demolări, în timp ce opt autorizaţii au avut ca obiect alte tipuri de lucrări (reamenajări, recompartimentări, reparaţii etc.).

De menţionat că numărul mic de autorizaţii nu înseamnă neapărat o scădere a tendinţei dezvoltatorilor de a ridica noi imobile. Astfel, dacă ne raportăm strict la certificatele de urbanism, unde sunt evidenţiate în special proiectele în pregătire, atunci observăm, de exemplu, o creştere de 3,5% faţă de 2016 şi una de 26,5% faţă de 2014. Numărul mare de certificate de urbanism emise în 2017 ar putea duce la creşterea numărului de autorizaţii în 2018 în raport cu anii precedenţi.

Citiți continuarea AICI.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top