Connect with us

PUZ-urile pentru Spitalul Regional și Sala Polivalentă au fost aprobate

Locul unde va fi principalul acces la SRU (dinspre C.A. Rosetti)

Proiecte publice

PUZ-urile pentru Spitalul Regional și Sala Polivalentă au fost aprobate

Planurile urbanistice zonale pentru Spitalul Regional de Urgență și Sala Polivalentă vor fi aprobate cel târziu la sfârșitul acestei luni. PUZ-urile au trecut deja de Comisia de urbanism, în ședința din 7 februarie și vor intra, cel mai probabil, în plenul Consiliului Local din această lună. Ambele obiective ar urma să fie construite în zona Moara de Vânt pe două terenuri în suprafață totală de 30 ha.

Amplasamentul investițiilor (SRU – contur roșu, Sala Polivalentă – contur albastru):

Pentru SRU, municipalitatea a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii (MS) o suprafaţă de 12 ha în centrul platoului. Regimul de înălţime propus pentru clădire constă în două niveluri în subteran, parter şi cinci etaje la o înălţime maximă de 25 metri. Finanţarea este asigurată, în principal, prin fonduri europene şi cofinanţarea din partea guvernului, la care se vor adău­ga sume rambursabile atrase de la instituţii financiare pentru dotări. În total, investiţia este estimată la circa 150 milioane euro.

Cum ar putea arăta Spitalului Regional de Urgență (o machetă prezentată acum doi ani):

Mai jos este cea mai recentă machetă pentru SRU:

Planșa de reglementări urbanistice pentru SRU:

În ceea ce priveşte Sala Polivalentă, obiectivul ar urma să fie construit în vecinătatea SRU pe un teren de 18,7 ha. Proiectul aparţine Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), dar terenul este pus la dispoziţie tot de către municipalitatea ieşeană. Potrivit proiectului de PUZ, Sala Polivalentă va avea un regim de înălţime subsol, parter, trei etaje şi un etaj tehnic. Deocamdată, nu este clar ce sursă de finanțare va fi accesată pentru realizarea proiectului.

Sală Polivalentă din Cluj a fost realizată cu bani de la bugetul local al municipiului:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top