Connect with us

Conest, Construcții Unu și Iasicon, în cursa pentru reabilitarea Măn. Frumoasa

Schiță a ansamblului după restaurare

Proiecte publice

Conest, Construcții Unu și Iasicon, în cursa pentru reabilitarea Măn. Frumoasa

Cele mai importante companii de construcții din Iași s-au înscris la licitația de lucrări pentru reabilitarea ansamblului Mănăstirii Frumoasa. Lucrările, estimate la peste 15 milioane lei, sunt finanțate din fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional. Proiectul a fost câștigat de către Primăria Iași.

La procedură participă doi ofertanți: Conest SA și asocierea Construcții Unu – Iasicon. Ofertele au fost deschise zilele trecute, după ce termenul inițial – începutul lunii ianuarie – a fost prelungit la cererea firmelor interesate de procedură.

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului vizează creşterea cu 10% a numărului mediu anual de vizitatori. În 2016, la Mănăstirea Frumoasa au fost 24.204 de vizitatori.

În proiect au fost incluse cinci construcţii: Biserica „Sf. Voievozi“ (construită între anii 1836 – 1839), Palatul de pe ziduri (1816 – 1819), Palatul pentru femei (1727 – 1733), Turn Clopotniţă (1819 – 1833) şi Zidul de incintă (1726 – 1733).

În caietul de sarcini sunt detaliate lucrările pe fiecare construcţie în parte. În total, va fi reabilitată o suprafaţă construită desfăşurată de 3.300 mp şi vor fi refăcuţi 2.400 mp de spaţii verzi, 1.300 mp de trotuare, alei pietonale şi scări exterioare în zona de circulaţie pietonală, precum şi 770 mp de alei carosabile (inclusiv parcaje în incintă). De asemenea, vor fi amplasaţi opt stâlpi decorativi de iluminat şi vor fi achiziţionate 55 de echipamente pentru protecţia obiectivului de patrimoniu (PSI, stingătoare, sisteme de detecţie şi semnalizare incendiu, sistem anti-efracţie, sistem supraveghere video etc.). Nu în ultimul rând, vor fi amenajate 86 de vitrine pentru expunerea obiectelor de patrimoniu la Palatul de pe ziduri şi Palatul pentru femei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top