Connect with us

Cu cât se vinde un teren de 3 ha, cu PUZ aprobat, în Moara de Vânt, aproape de Spitalul Regional?

Terenul se află pe malul Lacului Aroneanu

Tranzacții

Cu cât se vinde un teren de 3 ha, cu PUZ aprobat, în Moara de Vânt, aproape de Spitalul Regional?

Prețul terenurilor în Moara de Vânt nu a „explodat” așa cum se anticipa în piață acum circa trei ani, după ce a devenit publică informația că Spitalul Regional de Urgență (SRU) ar urma să fie construit în această zonă.

La acel moment, evaluarea oficială era la 37 euro/mp, acest cost apare inclusiv în hotărârea Consiliului Local (CL) cu privire la terenul SRU. În prezent, un teren racordat la utilități, de 30.000 mp, aflat în apropiere și cu o priveliște atractivă (spre Lacul Aroneanu), și, nu în ultimul rând, cu un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat, se vinde cu 55 euro/mp.

Amplasamentul:

În anunțul publicat pe OLX se arată că terenul beneficiază de apă, canalizare, curent, iar gazul se află în aria proprietății. Proiectul urbanistic aprobat la nivelul municipalității prevede nu mai puțin de 24 de imobile cu un regim mic de înălțime (3 etaje, 12 metri înălțime maximă). Terenul a fost deținut de fostul comisar de poliție Radu Tărnăuceanu care l-a vândut la un preț derizoriu lui Mircea Apostu (sponsorul echipei de fotbal feminin Navobi).

Acum, terenul cu proiectul rezidențial cu actele în regulă se vinde 1,65 milioane euro.

Planșa urbanistică inclusă în PUZ:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top