Connect with us

Pariul lui Zămosteanu: ansamblu de blocuri cu 16 etaje în Dacia. UPDATE

Mai multe construcții aflate pe teren vor fi demolate

Investiții private

Pariul lui Zămosteanu: ansamblu de blocuri cu 16 etaje în Dacia. UPDATE

UPDATE. Un cititor APIX.ro ne-a semnalat pe pagina de Facebook că terenul din Dacia care acum îi aparține lui Zămosteanu, prin firma M.Chim, este scos la vânzare. Verificările APIX.ro au confirmat acest lucru (la sfârșitul textului puteți vedea anunțul de vânzare).

Știrea inițială:

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu va construi un „mic cartier” în Dacia. Un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat recent de Primărie arată că proiectul inițiat de acesta se numără printre cele mai mari investiții imobiliare din ultimii ani la Iași. Proiectul de PUZ va fi dezbătut pe 15 iulie la Primărie.

Amplasamentul are deschidere la str. Serg. Grigore Ioan, Lupiței și Tabacului

În proiectul de PUZ figurează 15 imobile, iar 14 dintre ele au 16 etaje. Amplasamentul se desfășoară între zona Comat și Piața Dacia, APIX.ro scriind în premieră despre planurile investitorului în toamna anului trecut. Lângă acest proiect a fost aprobat un alt PUZ de amploare, inițiat de Comat: blocuri cu 10 și 18 etaje.

Estimările APIX.ro, bazate pe informațiile din proiectul de PUZ, sunt că Zămosteanu ar putea amenaja în noul ansamblu peste 1.000 de apartamente. În Copou, Daniel Niculiță are în construire un ansamblu cu 1.1.20 de apartamente, iar investitorul și-a estimat efortul financiar la peste 50 milioane euro. Cele două proiecte sunt similare în ceea ce privește suprafața parcelei și aria construită desfășurată, chiar dacă numărul de blocuri și regimul de înălțime în cazul lui Zămosteanu sunt mai mari.

Planșa urbanistică publicată de Primăria Iași

„Prin analiza condiţiilor de realizare a dezvoltării propuse şi a factorilor care pot determina oportunitatea unei asemenea investiţii, se constată funcţionalitatea acesteia atât din punct de vedere urbanistic, cât şi din punct de vedere economic şi tehnic. Astfel, proiectul propus prezintă o bună accesibilitate în zonă, dată de poziţionare, de lipsa incompatibilităţii funcţionale în raport cu vecinătăţile şi inexistenţa factorilor de risc, factori care constituie argumentele principale pentru stabilirea favorabilă a oportuni­tăţii proiectului“, se arată în pro­iectul de PUZ.

Terenul pe care vrea să construiască Zămosteanu, prin intermediul firmei M.Chim, aparținea anul trecut firmei Construcții Feroviare, societatea care îl scosese la vânzare la un preț de 3,5 milioane euro.

Acesta nu este singurul proiect al lui Zămosteanu din Dacia, omul de afaceri având în plan o altă inițiativă nu departe de amplasamentul noului ansamblu, investiție asupra căreia vom reveni când vom avea mai multe informații.

M.Chim a scos terenul la vânzare (anunțul apare în Ziarul Evenimentul, ediția tipărită)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top