Connect with us

Proiectul imobiliar de la Moara de Foc a ajuns în etapa de dezbatere publică

Investiții private

Proiectul imobiliar de la Moara de Foc a ajuns în etapa de dezbatere publică

Proiectul inițiat de omul de afaceri Marian Crețu la Moara de Foc a ajuns în faza de dezbatere publică: cei interesați pot participa la Primărie, pe 14 iulie, pentru a cunoaște intențiile investitorului.

APIX.ro a scris în premieră despre acest proiect în luna februarie 2020: proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) nu a fost schimbat între timp.

Potrivit proiectului, sunt propuse patru imobile înalte (8 și 9 etaje) și alte două clădiri cu regim mic de înălțime. Complexul din Păcurari va avea două funcțiuni principale: rezidențială și hotelieră.

„În prezent terenul este în intravilan, prin PUZ se propune realizarea unei construcții cu funcțiune de hotel și locuință, cu un regim de înălțime de 2S+P+M+8+9E(retras). Realizarea invesțitiei este oportună și importantă pentru zona în care se află amplasamentul, în concluzie propunem avizarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Este necesară extinderea utilităților, amenajarea corespunzătoare a căii de acces prin crearea unui profil stradal corespunzător în incinta terenului studiat”, se arată în proiectul de PUZ.

Proiectul va fi implementat prin intermediul firmei Indiana SRL a lui Marian Crețu. Terenul pe care este propusă investiția are o suprafață de aproape 3.000 mp și, în prezent, pe cea mai mare parte a acestuia funcționează restaurantul Moara de Foc. Din PUZ reiese că restaurantul va fi demolat.

Noile clădiri propuse vor ocupa maximum 50% din suprafața terenului, fiind vorba despre patru blocuri, toate având două niveluri în subteran, parter și mezanin –  două cu 8 etaje și două cu 9 etaje. Alte două construcții vor avea un regim mic de înălțime: două niveluri în subteran, parter și mezanin. 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top