Connect with us

Zona Golia: Investiție într-un bloc de locuințe

Accesul la bloc se va face prin această stradă (în dreptul Turnului Golia)

Investiții private

Zona Golia: Investiție într-un bloc de locuințe

O firmă de transporturi de mărfuri vrea să construiască un bloc în zona Golia. Amplasamentul se află pe str. Golia 5, în spatele blocurilor de pe esplanada Costache Negri.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care va fi dezbătut la Primărie pe 13 iulie, prevede un bloc cu două niveluri de subsol, parter, 2 etaje și un al treilea etaj retras. Totuși, înălțimea propusă ajunge la 15 metri – de regulă, la Primărie este aprobată o înălțime de 3 metri/nivel. În acest caz, ar trebui ca înălțimea maximă să nu depășească 12 metri.

Construcția va ocupa 60% din suprafața terenului care ajunge la aproape 800 mp, în timp ce spațiile verzi vor fi de doar 120 mp, iar circulațiile de 200 mp.

În proiectul de PUZ publicat pe site-ul Primăriei nu există și planșe de reglementări urbanistice, cei interesați putând consulta doar partea scrisă a proiectului.

În PUZ se arată că strada de acces este „subdimensionată”, fapt ce este prezentat ca o disfuncționalitate a proiectului. În schimb, arhitecții spun că circulația este reglementată corespunzător.

„Zona studiată are un caracter specific urban, fiind echipată corespunzător din punct de vedere al circulaţiei auto principale. Terenul aflat în discuție este legat prin strada Golia de o arteră principală de circulație a orașului, strada Cuza Voda. Amplasamentul studiat are acces pietonal și auto din str. Golia, drum pavat cu piatra cubică aferent laturii de Nord”, se arată în proiectul de PUZ.

Ami Turing a avut, în 2018, o cifră de afaceri de 7 milioane lei, un profit de un sfert de milion de lei și un număr mediu de 15 angajați.

Alte articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top