Connect with us

Pași înainte pentru Silk District: care este cea mai recentă decizie a Comisiei de urbanism?

Investiții private

Pași înainte pentru Silk District: care este cea mai recentă decizie a Comisiei de urbanism?

Comisia de urbanism a avizat favorabil încheierea unui acord între Primărie și investitorii de la Silk District, prin care aceștia din urmă vor moderniza intersecția Calea Chișinăului – bld. Tudor Vladimirescu. Proiectul va merge la votul final în ședința Consiliului Local.

„Vrem încheierea unui protocol de colaborare prin care noi acordăm terenul, respectiv intersecția, iar ei vin cu modernizarea. Investitorul este obligat să-și amenajeze intersecția Calea Chișinăului – bld. Tudor Vladimirescu, să-și creeze un acces principal și unul secundar”, a declarat un specialist al Primăriei în cadrul ședinței Comisiei de urbanism.

Potrivit Comisiei de urbanism, în zona intersecției erau conflicte de circulație care ar urma să fie soluționate prin realizarea lucrărilor de modernizare. Proiectul privind colaborarea dintre Primărie și investitor a fost votat în unanimitate de către Comisia de urbanism.

La sfârșitul anului trecut, dezvoltatorii complexului au publicat un comunicat în care anunță că lucrările vor demara în anul 2021. Deocamdată, Primăria întârzie cu emiterea autorizației de construire, pentru amplasament fiind emisă doar o autorizație de demolare.

Potrivit comunicatului, complexul se va întinde pe o suprafață de 100.000 mp, iar 42.000 mp va cuprinde zone verzi și de relaxare, susțin dezvoltatorii. „Accesul mașinilor va fi restricționat, locurile de parcare fiind dispuse în parcări multi-level, integrate atent în designul complexului”, spun dezvoltatorii. Printre serviciile și funcțiile secundare din complex și amintite în comunicat se numără: supermarket, restaurante, cafenea, sală de fitness, farmacie, curătătorie.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top