Connect with us

Dacia: încep demolările în zona viitorului ansamblu cu blocuri de 16 etaje

Investiții private

Dacia: încep demolările în zona viitorului ansamblu cu blocuri de 16 etaje

Aproape 20 de construcții vor fi demolate în zona străzilor Serg. Grigore Ioan și Lupiței pentru a face loc unor blocuri cu până la 16 etaje. Proiectul imobiliar aparține firmei M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu.

Primăria Iași a eliberat recent autorizația de desființare a construcțiilor existente pe terenul care are o suprafață totală de 37.000 mp. Clădirile care vor fi demolate au o valoare totală de impozitare de aproape un milion de lei.

Amplasamentul investiției

În proiectul de PUZ figurează 15 imobile, iar 14 dintre ele au 16 etaje. Amplasamentul se desfășoară între zona Comat și Piața Dacia, APIX.ro scriind în premieră despre planurile investitorului în toamna anului 2019. Lângă acest proiect a fost aprobat un alt PUZ de amploare, inițiat de Comat: blocuri cu 10 și 18 etaje.

Anul trecut, Zămosteanu a scos la vânzare terenul în suprafață totală de 37.000 mp, dar, acum, anunțul nu mai este activ pe site-urile de specialitate. Suprafața construibilă stabilită prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în faza de avizare ajunge la circa 135.000 mp. Ținând cont de spațiile comune și estimând o medie (generoasă) de 50 mp/apartament rezultă un potențial de amenajare de peste 2.300 de locuințe.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top