Connect with us

Elvețienii de la Jacobs investesc la Iași într-un proiect în Păcurari

Investiții private

Elvețienii de la Jacobs investesc la Iași într-un proiect în Păcurari

Rețeaua de unități medicale MedEuropa ajunge la Iași: în Păcurari, în proximitatea pasajului Băncilă, va fi construit un centru de radioterapie. Rețeaua actuală cuprinde astfel de unități în Constanța, București, Oradea și Brașov. Fondatorul și președintele MedEuropa este Phillipe Jacobs, el fiind și copreședinte la grupul de investiții Jacobs Holding.

„Construire unitate medicală cu spitalizare la zi, parter și 3 etaje (cu radioterapie, ambulatoriu, imagistică), împrejmuire, amenajare acces, parcare și incintă, amplasare firmă luminoasă și panou publicitar pe sol, organizare de șantier”, este obiectul unui certificat de urbanism eliberat recent de către Primăria Iași.

Terenul unde va fi construită clinica medicală. În vecinătatea terenului vor fi implementate alte două proiecte imobiliare: unul de Continental Hotels și celălalt de Dazz

Proiectul merge direct la autorizare

Terenul deținut de Medeuropa Investiții SRL, care are o suprafață de circa 3.000 mp, a fost achiziționat de la Continental Hotels. Societatea poate primi rapid autorizația de construire în contextul în care fostul proprietar a obținut o hotărâre de Consiliu Local pentru un Plan Urbanistic Zonal care a inclus construirea unei unități medicale.

Aceasta este planșa urbanistică pentru care Continental Hotel a obținut aviz de la consilierii locali. În dreapta imaginii este clinica medicală. În stânga, Continental va construi un hotel, iar investiția va ajunge la peste 10 milioane euro
Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța

MedEuropa a investit în centrul de la Constanța circa 5 milioane euro, iar unitatea poata trata 1.000 de pacienți oncologici. Astfel de centre mai sunt în București, Oradea și Brașov. MedEuropa mai are centre de radioterapie în Germania și Franța.

Medeuropa Investiții are sediul social în Brașov, iar asociatul unic al firmei este tot o persoană juridică: un offshore din Cipru denumit Laxioco Holding LTD.

Fondatorul și președintele MedEuropa este Phillipe Jacobs, el fiind și copreședinte al Jacobs Holding AG, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich, înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, un milionar care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top