Connect with us

Moara de Foc: Undă verde pentru turnul de 15 etaje

Turnul va intra pe locul III în topul celor mai înalte clădiri din Iași

Investiții private

Moara de Foc: Undă verde pentru turnul de 15 etaje

Comisia de urbanism a dat aviz favorabil construirii unui bloc de 55 metri pe șos. Moara de Foc, lângă pasajul Băncilă. Proiectul urbanistic a fost dezbătut de mai multe ori de Comisie și a fost amânat de fiecare dată cu excepția ședinței din 23 iulie, când a primit undă verde. Următorii pași: aprobarea în plenul Consiliului Local și emiterea autorizației de construire.

Citește și FOTO Planul de trafic pentru Păcurari: străzi noi, pasaje și sensuri unice

Amplasamentul investiției:

Citește și Cum va arăta noul sediul al Primăriei Iași: detalii în premieră pe fiecare nivel

Blocul de locuințe va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter și 15 etaje. În ceea ce privește înălțimea, cei 55 metri prevăzuți în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) plasează clădirea pe locul trei în topul celor mai înalte clădiri din oraș, la egalitate cu fostul Hotel Europa (vezi topul celor mai înalte imobile din Iași).

Proiectul aparține firmei Dazz Group SRL, dar firma a scos terenul de 4.447 mp la vânzare la un preț de circa 400 euro/mp (citește detalii aici).

Avizul este condiționat cu prezentarea documentației cu inserarea tuturor locurilor de parcare în subsol”, a declarat un membru al Comisiei de urbanism pentru apix.ro.

Citește și Iași: Certificatele de urbanism pot fi obținute electronic

Proiectul nu prevede doar amenajarea de locuințe, ci și birouri, spații comerciale și spații prestări servicii. Terenul se învecinează cu amplasamentul fostei berării Păcurari, suprafață deținută acum de Continental Hotels SA și care este, de asemenea, scoasă la vânzare (citește detalii aici). În zonă se mai află clădirea Gelsor, iar în lateralul acestui imobil există, conform informațiilor apix.ro, planuri de a ridica un imobil cu 10 etaje, pe str. Niciman.

Revenind la proiectul Dazz Group, la ședințele precedente ale Comisiei de urbanism reprezentanți ai investitorului au participat de mai multe ori și au cerut explicații privind motivele pentru care forul întârzie aprobarea PUZ. Consilierii au ridicat probleme ce țin de acces și indicatorii urbanistici, în ultima situație fiind vorba despre faptul că terenul Dazz Group înconjoară o clădire existentă ce nu deține niciun petec de teren aferent. În context, consilierii solicitau ca Dazz să țină cont de această clădire la calculul indicatorilor, chiar dacă imobilul nu se află pe terenul firmei. În cele din urmă, condiția finală impusă de Comisie a fost ca parcările să fie amenajate în subsol.

Citește și FOTO Cel mai mare mall din Moldova va fi înalt cât o clădire cu 8 etaje

Planșa de reglementări urbanistice (cu mențiunea că, la faza de autorizare, investitorul trebuie să prezintă o altă planșă în care locurile de parcare să fie prevăzute la subsol):

Citește și FOTO Cum arată platoul Colina Însorită: noi blocuri la orizont

După cum se poate observa din PUZ, principala cale de acces la amplasament va fi din șos. Moara de Foc. Însă, în partea nordică a amplasamentului ar urma să fie făcută o stradă pe terenurile deținute de Dazz și Continental Hotels.

Tu știi în ce cartier stai? Consultă delimitarea oficială a cartierelor din Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top