Connect with us

Zona Fortus: Va fi construit un depozit logistic

Investiția este propusă în zona Centrului Expozițional

Investiții private

Zona Fortus: Va fi construit un depozit logistic

Zona fostului combinat de utilaj greu nu atrage doar speculanți imobiliari. O persoană fizică (Bogdan Maxim) propune municipalității ieșene un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui depozit pentru activități comerciale și logistice.

Amplsamentul investiției:

Beneficiarul PUZ-ului are la dispoziţie un teren de 8.166 mp pe care vrea să ridică o clădire cu parter şi trei etaje, cu o înălţime maximă de 18 metri. Procentul de ocupare a terenului propus este de 30%, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 1,4 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă).

Depozitul va fi construit în apropiere de Centrul Expozițional Moldova, clădire construită cu fonduri europene de către autorități, dar care este lăsată de ani buni în paragină. În vecinătate sunt și proprietăți private și nu este exclus ca, pe viitor, să apară și alte proiecte urbanistice. Apix.ro a scris recent despre un astfel de proiect ce constă în ridicarea unor blocuri cu 10 etaje citește detalii aici.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul de PUZ se află în etapa de consultare publică și poate fi descărcat de pe site-ul municipalității. Ulterior, va fi dezbătut la nivelul Comisiei de urbanism pentru ca, în final, să ajungă în Consiliul Local, iar după girul plenului să poată fi emisă autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top