Connect with us

Afacere imobiliară lângă SRU: unui doctor i s-au aprobat 24 de vile

Terenul unde vor fi construite vilele

Investiții private

Afacere imobiliară lângă SRU: unui doctor i s-au aprobat 24 de vile

Un ansamblu cu 24 de vile va fi construit la o aruncătură de băț de amplasamentul Spitalului Regional de Urgență (SRU). Afacerea aparține unui doctor, fost șef al Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Urgență. Din informațiile apix.ro, medicul vrea să vândă terenul de aproape 2 ha pe care îl deține cu tot cu Planul Urbanistic Zonal aprobat. Anul trecut, apix.ro a scris despre condițiile curioase în care medicul a intrat în posesia terenului (citește detalii aici).

Citește și Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la SRU

Amplasamentul investiției:

Citește și Planșe/schițe: Construirea SRU va ajunge la 321 milioane euro

Terenul de 19.976 mp aparține dr. Nicolae Mihail Georgescu și soției lui. Demersurile pentru autorizarea unui proiect imobiliar au început la scurt timp după ce Primăria Iași a anunțat oficial că SRU va fi construit în Moara de Vânt, iar, în ședința din 23 iulie 2018, PUZ-ul a fost aprobat de către Comisia de urbanism.

Potrivit propunerii urbanistice, vor fi construite 24 de vile cu un regim de înălțime cu demisol, parter și mansardă, la o înălțime maximă de 9 metri. Ceilalți indicatori urbanistici vizează un procent maxim de ocupare a terenului de 30% și un coeficient maxim de utilizare a terenului egal cu 0,9 (raportul din suprafața desfășurată construită și parcelă). Terenul se află acum în extravilan, dar, odată cu aprobarea PUZ-ului, suprafața va fi trecută în intravilan.

Citește și Bugetul operațional al SRU: 73,2 milioane euro/an

Planșa de reglementări urbanistice:

Odată aprobat PUZ-ul în Comisia de urbanism, următorii pași sunt adoptarea proiectului în plenul Consiliului Local și emiterea autorizației de construire.

Oficial, terenul de la SRU este evaluat la 32 euro/mp, acest lucru ar însemna că suprafața deținută de doctor ar avea o valoarea cel puțin 640.000 euro. Însă, în zonă deja se vinde cu 40-60 euro/mp astfel că, în final, având în vedere că va avea și PUZ aprobat, terenul ar putea fi vândut cu cel puțin un milion de euro.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top