Connect with us

Poitiers: „Tolea” primește undă verde pentru cele opt blocuri cu 11 etaje

Proiectul mai trebuie aprobat și de către plenul CL

Investiții private

Poitiers: „Tolea” primește undă verde pentru cele opt blocuri cu 11 etaje

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a aprobat proiectul privind construirea unui ansamblu imobiliar pe bd. Poitiers 2. Investiția aparține firmei Cat Construct SRL, societate patronată Cătălin Tudosă („Tolea”), investitor ce a ridicat ansamblul „Vișoianu” din Lunca Cetățuii. Pe amplasament sunt acum 23 de construcții ce vor fi demolate, iar, în trecut, aici a funcționat stația de betoane a Incom SA.

Amplasamentul investiției:

Terenul pe care îl are la dispoziție investitorul are peste 2,5 ha și se află foarte aproape de intersecția străzilor BuciumTrei FântâniPoitiers, una dintre cele mai aglomerate zone din oraș din punct de vedere al traficului.

Pe teren se află circa 23 de construcții ce vor fi demolate pentru a putea fi ridicat ansamblul imobiliar. Tolea a achiziționat terenul anul trecut printr-o tranzacție ce s-a ridicat la peste 14 milioane lei, cei mai mulți bani fiind împrumutați de către omul de afaceri.

Dintre cele opt blocuri, trei vor fi cu birouri, iar cinci cu locuințe, toate având un regim de înălțime cu parter, mezanin și 11 etaje, la înălțime maximă de 42 metri.

Clădirile de birouri vor fi la bulevard și vor fi unite între ele cu un front la un regim de înălțime parter și un etaj (clădiri spații comerciale și alimentație publică).

Potrivit propunerii urbanistice, proiectul va avea o suprafață desfășurată construită de 100.000 mp, iar investitorul susține că va amenaja 1.400 de locuri de parcare.

Planșa de reglementări urbanistice (blocurile cu galben sunt locuințe colective, cele cu RVA -amestec roșu,verde,albastru- sunt clădiri de birouri, iar cu verde e locul de joacă – linia roșie întreruptă delimitează zona studiată prin PUZ):

În final, suprafața construită (clădiri, anexe) va ocupa 12.970 mp din suprafața parcelei, în timp ce circulațiile vor ajunge la 2.594 mp, platforme betonate și spațiile plantate la 6.485 mp, iar circulațiile pietonale și trotuarele vor ajunge la 3.891 mp.

Pentru a putea obține autorizația de construire, proiectul Cat Construct SRL trebuie aprobat și de către plenul CL.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top