Connect with us

Aleea Sadoveanu: 374 de apartamente în blocuri cu 10 etaje

Proiectul propune parcări în sistem multipark: probabil nu se vor face

Investiții private

Aleea Sadoveanu: 374 de apartamente în blocuri cu 10 etaje

Primăria a autorizat, în luna iunie, construirea a trei blocuri cu 10 etaje pe aleea Sadoveanu. Cele trei imobile vor avea un număr de 374 de apartamente ce vor fi amenajate în mai multe tronsoane. Nu mai puțin de 120 de apartamente din complex vor avea o singură cameră.

Investitorul este firma R&R Premium Development SRL, condusă de Ruslan Rotaru, afacerist ce a mai construit blocuri în zonă. Compania are la dispoziție o suprafață de 8.555 mp. Din păcate, la acest moment, apix.ro nu poate oferi detalii despre amplasamentul exact întrucât informațiile oferite de Primărie sunt limitate. Dar, vom reveni, cu siguranță, asupra acestui aspect.

În schimb, vă putem spune că autorizația de construire a fost emisă pe 15 iunie 2018 în baza unei hotărâri mai vechi a Consiliului Local ce datează din anul 2006. La acel moment a fost aprobat un plan urbanistic zonal pe o suprafață mult mai mare (161.592 mp) din zona Aleii Mihail Sadoveanu. De-a lungul timpului, suprafața a fost dezmembrată, iar parcelele au fost vândute către diverse persoane.

Firma R&R a achiziționat terenurile ce formează suprafața de 8.555 mp în perioada apriliemai 2018.

Blocurile vor avea un regim de înălțime cu subsol, parter și 10 etaje și vor adăposti 374 de apartamente:

  • blocurile C1 și C2 vor avea fiecare câte 77 de apartamente (12 apartamente cu o cameră și 65 de apartamente cu 2 camere)
  • blocul C3 va avea 220 de apartamente (108 apartamente cu o cameră și 112 apartamente cu 2 camere)

„Se propun un număr total de 315 locuri de parcare organizate astfel: 210 locuri în parcajul general subteran (104 locuri dublate cu sistem multipark și 2 locuri simple) și 105 locuri de parcare supraterane”, se arată în actul de autorizare 626/2018 emis de Primăria Iași.

De remarcat că, în cazul în care acest proiect ar fi ajuns astăzi în procesul de autorizare la nivelul Consiliului Local, inițiativa nici măcar nu ar fi trecut de Comisia de urbanism: consilierii refuză să mai aprobe locuri de parcare în sistem multipark pentru că foarte mulți dezvoltatori au propus o astfel de soluție dar nu au mai implementat-o. Având în vedere hotărârea 280/2006 a CL, acest proiect urbanistic nu a mai ajuns pe masa consilierilor ce fac parte acum din Comisia de urbanism.

R&R Premium Development SRL a fost înființată în septembrie 2017, fiind administrată de Ruslan Rotaru. Afaceristul este asociat cu Premier Construct Ro SRL, firmă la care tot el este asociat unic. Ambele firme au înregistrat pierderi financiare în cursul anului 2017.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top