Connect with us

„Stăpânul Tătărașiului” atacă zonele Centru, Aurel Vlaicu și Calea Chișinăului cu noi proiecte

Unul dintre proiecte este propus în vecinătatea Palas

Investiții private

„Stăpânul Tătărașiului” atacă zonele Centru, Aurel Vlaicu și Calea Chișinăului cu noi proiecte

Două companii controlate de Gheorghe Cheșcu au demarat noi proiecte imobiliare în trei zone diferite: stradela Sf. Andrei, Aurel Vlaicu și Calea Chișinăului. Anul trecut, prin intermediul companiei Flux SRL, Cheșcu a finalizat lucrările la clădirea de birouri de pe Splai Bahlui.

Recent, Primăria Iași a emis trei certificate de urbanism pentru noile proiecte propuse de omul de afaceri.

Locuințe și birouri, la doi pași de Palas

Unul dintre proiecte se află în vecinătatea Palas, pe stradela Sf. Andrei, lângă complexul Unique Residence aflat în construcție.

„Plan Urbanistic Zonal – Construire imobil locuințe colective, birouri, spații comerciale, unități de cazare”, este obiectul certificatului 252/2021.

Suprafața de teren pe care o are la dispoziție firma Flux SRL ajunge la circa 700 mp. În zonă mai există intenții și pentru alte proiecte: cel mai important fiind așteptat pe terenul casei dărăpănate de la str. Palat: amplasamentul aparține unei firme controlate de Cristian Stanciu (vicepreședinte PSD), iar intenția politicianului este de a construi o clădire de birouri.

Amplasamentul investiției

Ansamblu de blocuri pe Aurel Vlaicu

Un alt proiect, tot prin intermediul Flux, vizează construirea unui ansamblu de blocuri pe str. Aurel Vlaicu 78, într-o zonă în care există deja numeroase alte proiecte de reconversie urbanistică: în general, fosta zona industrială va găzdui locuințe colective.

Amplasamentul investiției – IPA, iar în partea de sus este ASAM. APIX.ro a scris recent despre planurile unui alt investitor în zonă, vizavi de amplasamentul lui Cheșcu – Un nou ansamblu rezidențial într-o zonă industrială a Iașului

„Plan urbanistic zonal – construirea ansamblu mixt (locuințe colective, aparthotel, comerț, servicii etc.)”, este obiectul certificatului de urbanism 323/2021 eliberat recent de Primărie pentru Flux SRL în ceea ce privește amplasamentul de pe str. Aurel Vlaicu 78.

Două imobile din Calea Chișinăului vor fi transformate în blocuri

Nu în ultimul rând, cel de-al treilea proiect se desfășoară prin intermediul firmei Office & Logistic SRL și face referire la transformarea a două imobile existente, de pe Calea Chișinăului 29, în blocuri. Clădirile se află în vecinătatea complexului Egros.

Amplasamentul celor două imobile din Calea Chișinăului – în imediata vecinătate a complexului comercial Egros

„Plan Urbanistic Zonal – Schimbare destinație imobile C3 și C4 în locuințe colective, birouri și spații comerciale”, este obiectul certificatului de urbanism 332/2021.

În acționaratul Office & Logistic apar două firme, ambele cu 50%: Flux SRL (controlată de Gheorge Cheșcu) și Rom Paper 2000 (controlată de Cristian Delcea).

De remarcat că Gheorghe Cheșcu deține și terenurile din vecinătatea proiectului propus, acestea fiind achiziționate acum circa trei ani.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top