Connect with us

Un nou ansamblu rezidențial într-o zonă industrială a Iașului: zona ASAM

Noile blocuri sunt propuse în vecinătatea celor aflate în construcție

Investiții private

Un nou ansamblu rezidențial într-o zonă industrială a Iașului: zona ASAM

Reconfigurarea urbanistică a unor zone industriale prinde amploare la Iași. Un nou proiect pentru un ansamblu rezidențial a intrat în faza de autorizare la nivelul autorităților de resort: construirea de locuințe colective în zona ASAM de pe str. Aurel Vlaicu 77, pe un teren care are o suprafață de peste 4 hectare.

Proiectul este propus de către trei firme: ASAM, Autoplus Repair și Imperia Developement. Aceste firme sunt controlate direct (sau indirect, prin intermediul altor companii) de către soții Tereza și Ioan Prisecaru.

Principala firmă – ASAM – este specializată în fabricarea altor piese și accesorii pentru autovechicule și pentru motoare de autovehicule. „Partener de încredere pe piața pieselor de schimb și a echipamentelor industriale, ASAM Iași a fost înființată în 1924 ca Atelier de Întreținere a Flotilei a II-a a Aviației Militare, iar din anul 2000 face parte dintr-un important grup industrial din România”, se arată în prezentarea firmei de pe site-ul oficial.

Din informațiile APIX.ro, la acest moment se află în avizare un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea de locuințe colective pe un teren care însumează peste 4 hectare și care cuprinde circa 10 parcele.

De remarcat că printre parcele nu sunt și terenurile unde se află clădirile ASAM, cele cu deschidere la str. Aviației și str. Aurel Vlaicu. Evidențierea amplasamentului nu este exhaustivă – câteva terenuri – posibile căi de acces sau de altă natură – nu au putut fi identificate de APIX.ro în baza numerelor cadastrelor

Având în vedere etapa preliminară de avizare, acum nu sunt cunoscute public detalii din PUZ, dar zona oricum se pretează pentru construcții înalte – alte proiecte asemănătoare au fost deja aprobate, astfel că zona Aurel Vlaicu, dacă aceste proiecte urbanistice vor fi și efectiv implementate, se va schimba din temelii.

Fotografie făcută recent, din avion, de reporterii APIX.ro: în dreapta imaginii sunt clădirile ASAM – neafectate de proiectul propus. În zona centrală a imaginii pot fi observate blocuri nou-construite și altele care sunt în faza de construcție în imediata vecinătate a terenurile unde ASAM vrea să cosntruiască
Blocuri sunt construite de-o parte și alta a Bahluiului – întreaga zonă va fi reconfigurată din temelii

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top