Connect with us

Ce vrea să construiască Zămosteanu pe fostul amplasament al restaurantului Vivo

Investiții private

Ce vrea să construiască Zămosteanu pe fostul amplasament al restaurantului Vivo

Firma M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu, a obținut acordul de mediu pentru investiția pe care o are în plan pe fostul amplasamentul al restaurantului Vivo de pe str. Sf. Lazăr 27. Terenul are o suprafața de peste 3.600 mp și se află în imediata vecinătate a complexului Palas.

Pentru acest amplasament există deja o hotărâre de Consiliu Local (CL), dar care a fost aprobată în iunie 2006, acum mai bine de 15 ani. Totuși, obiectul Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat atunci diferă față de cel propus de către Zămosteanu, prin faptul că omul de afaceri introduce și alte funcțiuni ale imobilelor în plus față de PUD-ul aprobat de consilieri.

Amplasamentul investiției

„Construire imobil spații comerciale, birouri, locuințe de serviciu, apartamente în regim hotelier și parcare subterană și supraterană pe teren proprietate conform PUD aprobat prin HCL 21/31.06.2006”, este obiectul proiectului care a primit undă verde de la Agenția de Protecție a Mediului.

  • Funcțiunile evidențiate în citat sunt noi față de obiectul PUD-ului aprobat în 2006. Nu e clar în ce măsura introducerea noii funcțiuni de „apartamente în regim hotelier” ar putea determina o nouă trecere a proiectului prin CL sau dacă M.Chim poate merge direct la autorizare. Părerile specialiștilor contactați de APIX.ro sunt împărțite din acest punct de vedere

Omul de afaceri are la dispoziție un teren de peste 3.600 mp care se întinde din apropierea str. Sf. Lazăr și până la str. Anton Șesan. Terenul este foarte bine situat, dar cea mai mare problemă din zonă rămâne traficul de la orele de vârf.

În martie 2019, Zămosteanu a obținut autorizația de desființare a construcțiilor existente.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top