Connect with us

Proiectul de la Comat, cu blocuri de 10 și 18 etaje, a fost preluat de altă firmă: aviz pentru demolarea a 18 construcții

Investiții private

Proiectul de la Comat, cu blocuri de 10 și 18 etaje, a fost preluat de altă firmă: aviz pentru demolarea a 18 construcții

Comat a vândut proiectul din zona barierei BJATM la mai puțin de o lună de la aprobarea în Consiliul Local (CL) a planului urbanistic zonal. Noul investitor este firma Sun Residence, o firmă cu sediul social în Butea care, anul trecut, a avut o cifră de afaceri de aproape 12 milioane lei.

Proiectul de PUZ din zona Comat a fost aprobat de CL în aprilie 2020, iar, o lună mai târziu, a fost vândut, după cum rezultă din autorizația de demolare pe care Primăria Iași a eliberat-o în luna iulie 2021 pe numele firmei care a preluat proiectul urbanistic. Tot din actul urbanistic rezultă că vânzarea a fost făcută cu rest de preț.

Amplasamentul pe care este propus ansamblul imobiliar

„Prin proiect se propune desfiinţarea a 18 construcţii aflate pe cele două parcele de teren şi s-a anexat declaraţia dată de Comat SA, societatea în favoarea căreia este înscrisă în extrasele de carte funciară dreptul de ipotecă legală asupra celor două imobile”, se arată în autorizația emisă de Primărie.

Suprafața totală a terenului ce era deținut de Comat ajungea la 22.626 mp: teren liber în suprafață de 17.000 mp și peste 5.600 mp de teren pe care există acum construcții ce vor fi dezafectate. Însă, în autorizația 441 se vorbește doar despre un teren de 5.551 mp și un alt teren de 10.957 mp.

În urma implementării proiectului integral, suprafața ocupată de construcții va fi de 9.910 mp (50% din total), circulațiile pietonale și accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spațiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alți aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulații auto.

Blocurile vor avea un regim cu 6, 10 și 18 etaje

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top