Connect with us

Hotel Orizont vrea un apart-hotel la intersecția Calea Chișinăului cu bld. Tudor Vladimirescu

Investiții private

Hotel Orizont vrea un apart-hotel la intersecția Calea Chișinăului cu bld. Tudor Vladimirescu

Un nou proiect urbanistic al Hotel Orizont SRL a intrat în analiza Primăriei: construirea unui apart-hotel la intersecția Calea Chișinăului – bld. Tudor Vladimirescu, lângă Leroy Merlin.

Primul for care va dezbate proiectul urbanistic este Comisia de oportunitate, săptămâna viitoare, for cu rol consultativ în urbanism care funcționează pe lângă Primăria Iași și care este format din specialiști din domeniu. Principalul rol al Comisiei de a aviza oportunitatea proiectului și de a fundamenta punctul de vedere al arhitectului-șef al orașului pe această temă.

Terenul are o suprafață de peste 2.600 mp și a făcut obiectul unui schimb în mai 2019: suprafața a aparținut Municipiului Iași.

Acesta este terenul: inițial, a aparținut companiei Iulius care l-a primit la schimb după ce a cedat Primăriei mai multe suprafețe de teren în Bucium

Zona se va dezvolta puternic în următorii ani: peste drum va fi construit ansamblul Silk District. Recent, Primăria a dat undă verde și reconfigurării accesului în intersecția Calea Chișinăului – bld. Tudor Vladimirescu, în baza unui protocol încheiat cu dezvoltatorul Silk: municipalitatea a pus la dispoziție domeniul public, iar Prime Kapital va finanța lucrările.

La acest moment, Primăria nu a făcut publice detalii despre proiectul urbanistic. Vom reveni asupra subiectului, atunci când Planul Urbanistic Zonal va fi făcut public de către municipalitate.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top