Connect with us

Miroslava: Undă verde pentru un parc logistic pe un teren de peste 21 ha

Pe acest teren va fi construit parcul logistic (Foto: Google Street View)

Investiții private

Miroslava: Undă verde pentru un parc logistic pe un teren de peste 21 ha

Persoane particulare și firme private s-au asociat pentru amenajarea unui parc logistic pe raza comunei Miroslava, în zona Metro. Investitorii au la dispoziție un teren cu o suprafață de 215.180 mp.

Proiectul este propus de firmele Zinan Investment Group și Transmixt, alături de cinci persoane particulare (acționarii Zinan). Recent, consilierii locali din Miroslava au dat undă verde proiectului, respectiv modificarea unor indicatori urbanistici care fuseseră aprobați acum peste 10 ani.

Terenul are o suprafață de 215.180 mp

Noile reglementări permit investitorilor să ridice clădiri cu un regim de înălțime parter și 3 etaje (înălțime maximă de 12 metri), cu un procent de ocupare a terenului de 60% și un coeficient de utilizare a terenului de 1,2. „Parcul logistic propus cuprinde drumuri colectoare, cu lățimea părții carosabilede 8 metri și trotuare de 1,5 metri lățime”, se precizează într-o hotărâre a CL Miroslava, consultată de APIX.ro.

Parcul logistic a fost aprobat încă din anul 2011, dar proiectul a fost resuscitat în ultimii ani: în perioada 2019 – 2021, investitorii au obținut avizele necesare pentru aprobarea unui plan urbanistic care să modifice indicatorii de acum 10 ani. Terenul are următoarele vecinătăți: str. Industriilor și E58 (nord), proprietăți private (est), calea ferată (sud) și o stație radio (vest).

Terenul se află într-o zonă în plină dezvoltare: la sud se află parcul industrial I Miroslava și BorgWarner (fostul Delphi), iar alături de acest parc (spre Lețcani) va fi construit cel de-al treilea depozit logistic al Kaufland din țară. De asemenea, în apropiere, lângă Antibiotice, se află parcul industrial II Miroslava. Nu în ultimul rând, spre Lețcani, la mai puțin de 4 km depărtare, se află parcul logistic Solo, iar, peste drum, spre Bogonos, Consiliul Județean Iași începe, în luna septembrie, amenajarea unui parc industrial.

Zinan Investment este controlată de familia Zincenco din Republica Moldova, și este o companie de dezvoltare imobiliară. În municipiul Iași, cele mai cunoscute proiecte sunt pe str. Arcu și în zona din spatele Mitropoliei, dar ambele inițiative au iscat controverse. După o cifră de afaceri de 18,2 mil. lei și un profit de 5,3 mil. lei în anul 2019, Zinan a avut, în 2020, un profit de doar 500 lei la o cifră de afaceri de 1,6 mil. lei. Unul dintre acționarii Zinan deține și terenul unde a fost Piață Dimitrov.

Transmixt este controlată de Ilie Foia și are ca obiect de activitate închirierea sau subînchirierea de bunuri imobiliare. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 2,6 mil. lei și o pierdere de aproape 1,4 mil. lei.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top