Connect with us

Un nou proiect, în zona barierei Comat: blocuri, birouri și servicii

Investiții private

Un nou proiect, în zona barierei Comat: blocuri, birouri și servicii

Zona barierei Comat se va schimba radical în următorii ani, odată cu derularea mai multor proiecte imobiliare pentru construirea de blocuri, iar pentru cea mai recentă investiție în acest sens a fost demarată procedura de avizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

În zonă, la intersecția cu str. Tabacului, se află în execuție un bloc înalt, iar alte blocuri turn vor fi construite până spre barieră. În prezent, beneficiarul lucrărilor este firma Sun Residence, care are un parteneriat cu firma Comat în acest sens, societate care deține numeroase suprafețe în zonă.

Acum, Comat SA a început demersurile pentru avizarea unui alt PUZ: pe un teren cu o suprafață de peste 3.000 mp (estimare APIX.ro), tranzitat parțial de cale ferată scoasă din uz, teren aflat pe partea stângă, imediat după trecerea barierei dinspre Păcurari. Terenul are deschidere atât la str. Lupiței, cât și la str. Serg. Grigore Ioan.

Acesta este terenul – pe toate suprafețele din vecinătate sunt prevăzute alte proiecte imobiliare cu blocuri înalte, unele deja în execuție (bariera se află la nord de terenul evidențiat cu culoarea roșie)

Întocmire PUZ – Construire ansamblu cu funcțiuni mixte – locuire, birouri și servicii, parcare subterană și supraterană” – este obiectul unui certificat de urbanism obținut recent de Comat de la Primăria Iași.

Terenul Comat se învecinează cu proprietățile deținute de către firma M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu. M.Chim are în avizare de mai mult timp la Primărie (se pare că există anumite probleme cu proiectul) o investiție ce vizează construirea a 14 blocuri cu 16 etaje.

În prezent, nu sunt cunoscute detalii despre noul proiect Comat din zona barierei, investiția fiind într-o fază incipientă de implementare. Însă, având în vedere direcția de dezvoltare pe care Primăria o are în această zonă (ținând cont de avizele deja date), cel mai probabil vom asista la un nou ansamblu cu blocuri înalte.

Nu este exclus ca intenția Comat să fie în ideea vânzării terenului (cu PUZ-ul aprobat) lui Zămosteanu pentru ca acesta să-și completeze proprietatea din vecinătate. Comat a procedat similar și cu terenul de peste drum: după ce a primit undă verde de la Primărie pentru PUZ a dat proiectul firmei Sun Residence (Comat are ipotecă pe proprietate).

  • Vom reveni asupra acestui proiect când vom avea mai multe informații

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top