Connect with us

Capăt Dacia: noi blocuri și spații de servicii într-un ansamblu întins pe 4,2 ha

Investiții private

Capăt Dacia: noi blocuri și spații de servicii într-un ansamblu întins pe 4,2 ha

Un proiect imobiliar respins anul trecut la nivelul unei comisii a Primăriei revine în atenția publică: beneficiarii au depus din nou dosarul pentru aprobarea planului urbanistic zonal, proiectul fiind discutat la nivelul Comisiei de oportunitate, primul pas în procesul de avizare.

Proiectul imobiliar vizează capătul cartierului Dacia, în condițiile în care beneficiarii (două companii private) au în proprietate un teren în suprafață totală de circa 4,2 hectare.

Acesta este amplasamentul investiției

Firmele beneficiare sunt Contis și Prima Construct, iar proiectul constă în amenajarea de locuințe colective, spații comerciale, birouri și servicii. Terenul este deținut, în cea mai mare parte, de firma Contis Iași, companie specializată în producția de rezervoare, cisterne și containere metalice. Societatea a fost înființată de statul român în perioada comunistă (1976) și, după 1990, a fost preluată de o societate cu acționarat româno-olandez (Art International LTD). Statul are în continuare 20% din firmă.

Partener în proiectul Contis este firma Prima Construct SRL Iași, companie care deține în proprietate o parte din teren (spre zona Dream Village). Compania este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Printre proiectele firmei se numără clădiri civile pe structură metalică, hale industriale și hale agrozootehnice. O lucrare cunoscută a firmei constă în reabilitarea sediului Parchetului Militar din Bucșinescu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top