Connect with us

PEG „atacă” o nouă zonă de dezvoltare: lângă Antibiotice

Investiții private

PEG „atacă” o nouă zonă de dezvoltare: lângă Antibiotice

Petro Grup (PEG), firmă care a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare pe raza județului Iași, a început demersurile pentru avizarea unei noi investiții, de data aceasta în zona Antibiotice. Față de celelalte proiecte ale firmei, noua investiția nu va fi una rezidențială, cel puțin nu la acest moment.

Intenția societății este de a amenaja un ansamblu cu spații comerciale, birouri și funcțiuni conexe în zona fostei stații Butelii. Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost depus deja la Primărie și este în analiza Comisiei de arhitecți care emite avize de oportunitate, iar o decizie este așteptată în aceste zile.

Terenul este împărțit în două parcele, iar suprafața dintre acestea este în proprietatea Primăriei. Estimările APIX.ro sunt că PEG are aproape 30.000 mp în proprietate. Nu este exclus ca terenul public să fie concesionat/vândut către PEG, demersuri în acest sens fiind făcute deja, conform informațiilor APIX.ro

Proiectul de PUZ încă nu a fost publicat de Primăria Iași: documentul va putea fi consultat după ce proiectul va intra în etapa de dezbatere publică, după momentul aprobării de către Comisia de oportunitate. Cert este că, după zona CUG, unde PEG a implementat diverse proiecte imobiliare, „cartierul general” al firmei a devenit Păcurari.

Dezvoltatorul a livrat până acum 1.200 de apartamente prin intermediul altor proiecte implementate. Un număr similar de locuințe va cuprinde noul ansamblu din zona Păcurari – Rediu.

Zona de lângă Antibiotice va suferi modificări importante în umrmătorii ani, în condițiile în care vor sunt în pregătire proiecte de amploare atât cu specific rezidențial, cât și industrial. Printre cele mai importante investiții amintim de centrul logistic Kaufland, parc logistic Zinan, extinderea parcului Solo, parcul industrial Lețcani și altele. De asemenea, peste drum de Antibiotice sunt în construcție ansambluri rezidențiale, iar, în cazul unor proiecte, apartamentele au fost deja date în folosință.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top