Connect with us

Investiție de 60 mil. euro într-un nou ansamblu rezidențial: 31 imobile

Ansamblul va fi construit în zona din plan depărtat

Investiții private

Investiție de 60 mil. euro într-un nou ansamblu rezidențial: 31 imobile

O investiție de amploare va fi realizată la limita administrativă dintre Rediu și Iași, în imediata vecinătate a Cimitirului Evreiesc. Petro Grup, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori ieșeni, va construi un ansamblu rezidențial cu peste 30 de imobile. Dezvoltatorul a livrat până acum 1.200 de apartamente prin intermediul altor proiecte implementate. Un număr similar de locuințe va cuprinde noul ansamblu din zona Păcurari – Rediu.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat anul trecut de Consiliul Local Rediu, iar lucrările la ansamblu vor demara în acest an. Amplasamentul are deschidere la trei străzi: str. Ion Nistor, str. Zorilor și un drum privat. Primele două străzi sunt de pământ și vor fi asfaltate și lărgite, în timp ce a treia cale rutieră este construită peste pârâul Rediu de către investitor și va asigura accesul viitorilor locatari cu zona din spatele magazinului Kaufland Păcurari.

Drumul privat începe din șos. Varianta Rediu (în spatele Kaufland Păcurari) pe lângă terenurile de tenis. În final, cei 400 de metri vor face legătura cu noul complex al Petro Grup. Drumul este construit pe banii dezvoltatorului și costă circa 500.000 euro.
Drumul continuă pe lângă cimitirul Sf. Treime până la intersecția cu un drum de pământ

Prin proiect sunt propuse 31 de imobile, iar cel puțin 23 dintre acestea vor fi blocuri de locuințe colective cu două niveluri de demisol, parter și 3 etaje. Alte 8 imobile ar urma să fie locuințe individuale.

„În funcţie de planul de investiţie al dezvoltatorului la momentul demarării lucrărilor, numărul de construcţii de locuinţe individuale, precum şi amplasarea acestora pe teren poate fi diferit de propunerea de mobilare urbană având în vedere că se pot construi locuinţe în regim izolat sau cuplat. Dacă se doreşte a se realiza imobile de ambele tipuri, proporţia între acestea se va stabili (…) respectând indicatorii urbanistici avizaţi şi toate normele impuse de legislaţia în vigoare”, se precizează în PUZ.

Planșa urbanistică

În apropierea ansamblului au fost construite deja mai multe blocuri, iar în unele zone din vecinătate sunt alte imobile în construcţie.

  • „În ceea ce privește investiția, dat fiind faptul că proiectul este de amploare și va fi dezvoltat pe o perioadă de câțiva ani, este mai dificil de estimat valoarea totală, însă preconizăm că aceasta va fi în jur de 60 milioane euro. În altă ordine de idei, calea de acces menționată este compusă dintr-un drum cu lungimea de aproximativ 400 metri ce este amplasat pe proprietate privată și un pod de 160 metri. Această cale de acces este construită de către noi, SC Petro Grup SRL, prin investiție proprie de aproape jumătate de milion de euro, pentru a facilita accesul în complex și totodată a nu îngreuna traficul pe Șoseaua Rediu = Petru Vicol, director al Petro Grup
Terenul de construire (în partea de sus a imaginii) are o suprafață de peste 50.000 mp

Galerie foto cu zona Dealul Zorilor:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top