Connect with us

Pas înainte pentru proiectul PEG: zeci de blocuri vor fi construite lângă Cimitirul Evreiesc

Terenul de construire este în pantă

Investiții private

Pas înainte pentru proiectul PEG: zeci de blocuri vor fi construite lângă Cimitirul Evreiesc

Un proiect imobiliar de amploare va demara în acest an, în Rediu, la limita administrativă a comunei cu mun. Iași, respectiv în zona Cimitirului Evreiesc. Investiția se ridică la peste 60 milioane euro și presupune construirea a 31 de blocuri.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), propus de investitorul Petro Grup (companie cunoscută drept „PEG”), a obținut undă verde la Consiliul Județean (CJ) pe data de 20 ianuarie, conform unui raport al administrației județene publicat zilele trecute. Odată obținut acest aviz, proiectul poate obține autorizația de construire de la Primăria Rediu.

PUZ- ridicare interdictie de construire stabilite prin PUG-ul comunei Rediu pentru construire locuinte colective”, se arată în avizul nr. 7/2022. Verificările APIX.ro au relevat faptul că este vorba despre proiectul celor 31 de blocuri, despre care publicația noastră a mai scris în trecut.

Ansamblul rezidențial va cuprinde peste 30 de blocuri, cu peste 1.000 de apartamente. În prezent, pe site-urile de specialitate sunt publicate numeroase anunțuri prin intermediul cărora sunt scoase la vânzare locuințele din viitorul ansamblu.

Amplasamentul are deschidere la trei străzi: str. Ion Nistor, str. Zorilor și un drum privat. Primele două străzi sunt de pământ și vor fi asfaltate și lărgite, în timp ce a treia cale rutieră este construită peste pârâul Rediu de către investitor și va asigura accesul viitorilor locatari cu zona din spatele magazinului Kaufland Păcurari.

Drumul construit de investitor, prin spatele Kaufland Păcurari, care va asigura accesul la ansamblu din șos. Varianta Rediu. Drumul are circa 400 metri și a costat peste 500.000 euro

Prin proiect sunt propuse 31 de imobile, iar cel puțin 23 dintre acestea vor fi blocuri de locuințe colective cu două niveluri de demisol, parter și 3 etaje. Alte 8 imobile ar urma să fie locuințe individuale.

  • În ceea ce privește investiția, dat fiind faptul că proiectul este de amploare și va fi dezvoltat pe o perioadă de câțiva ani, este mai dificil de estimat valoarea totală, însă preconizăm că aceasta va fi în jur de 60 milioane euro. În altă ordine de idei, calea de acces menționată este compusă dintr-un drum cu lungimea de aproximativ 400 metri ce este amplasat pe proprietate privată și un pod de 160 metri. Această cale de acces este construită de către noi, SC Petro Grup SRL, prin investiție proprie de aproape jumătate de milion de euro, pentru a facilita accesul în complex și totodată a nu îngreuna traficul pe Șoseaua Rediu – declara, anul trecut, Petru Vicol, director al Petro Grup.
Amplasamentul investiției – terenul cu nr cadastral 70147
Amplasarea imobilelor

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top