Connect with us

Păcurari-Rediu: o școală privată va fi construită într-o zonă în care se vor ridica zeci de blocuri

Pe acest teren va fi ridicată școala

Investiții private

Păcurari-Rediu: o școală privată va fi construită într-o zonă în care se vor ridica zeci de blocuri

Două persoane fizice propun construirea unei unități de învățământ și a unui centru multifuncțional în zona Dealul Zorilor, în proximatitatea cimitirului „Sf. Treime”, pe raza comunei Rediu, pe un teren cu o suprafață de peste 12.000 mp.

Construcțiile vor ocupa 3.600 mp, aleile și carosabilul circa 5.000 mp, iar spațiile verzi alți 3.600 mp. Regimul de înălțime maxim este propus cu demisol, parter și 5 etaje. Unitatea de învățământ va fi construită într-o zonă în plină dezvoltare – de exemplu, APIX.ro a scris recent despre proiectul celor peste 30 de blocuri din zonă.

Terenul se află lângă Cimitirul Sf. Treime (sursă poză: proiect de PUZ publicat de către Primăria Rediu)

„Accesul la amplasament se realizează din str. Dealul Zorilor, aflată în zona nord-vestică a amplasamentului, prin intermediul drumurilor de exploatare. Pe latura de sud-vest, în prezent este în faza de execuție o circulație auto și pietonală. Drumul de acces are o lățime a carosabilului de 7 metri și este prevăzut cu câte un trotuar de 1 metru pe fiecare parte a carosabilului. Acest drum va face legătura cu șos. Varianta Rediu, aflată în zona sudică a amplasamentului, la o distanță de circa 300 metri”, se precizează într-un memoriu tehnic aferent proiectului.

Conform sursei citate, accesul auto și pietonal se va realiza din drumul aflat în execuție prin realizarea pe terenul proprietate a unei rampe care să facă racordul dintre cota străzii și cota terenului. Drumul aflat în execuție se află în zona spatele Kaufland și este construit în regim privat pentru a deservi întreaga zonă de dezvoltare, principalul investitor fiind Petro Grup.

Randare inclusă în proiectul de PUZ

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top