Connect with us

Un senator PNL are un proiect de 100 mil. euro pentru dezvoltarea unui parc eolian la Iași

Investiții private

Un senator PNL are un proiect de 100 mil. euro pentru dezvoltarea unui parc eolian la Iași

Compania Nord Wind Power are în plan amenajarea unui parc eolian în județul Iași, o investiție care este estimată la 100 milioane euro, potrivit Ziarului Financiar. Verificările APIX.ro au relevat că parcul eolian este propus pentru comuna Dumești, cu termen de finalizare în anul 2025.

Firma a fost înființată acum aproape 10 ani, iar administrator este Lorent Romică, însă beneficiarul real, conform Ministerului de Finanțe, George Scarlat. Acesta este senator PNL de Galați și președinte al Comisiei pentru agricultură din camera superioară a Parlamentului.

Compania nu a avut activitate în ultimii patru ani, cifra de afaceri fiind zero. În schimb, din informațiile APIX.ro, firma a obținut, în luna ianuarie 2022, un aviz tehnic pentru racordarea în rețeaua națională a unui parc cu 129,5 MW, iar anul de punere în funcțiune este 2025.

Totuși, senatorul PNL spune că nu firma la care este acționar va face investiția, iar, dintr-o declarație acordată de acesta, rezultă că proiectul va fi preluat de un gigant din industria regenerabilă.

„Ne-am fi dorit să îl dezvoltăm noi, dar sunt probleme legate de finanţare şi de lipsa oricărui sprijin din partea statului pentru susţinerea firmelor locale care vor să investească în acest domeniu strategic. Această slabă susţinere face ca astfel de proiecte să ajungă să fie derulate de companii mari, cu acces facil la instrumente financiare“, spune însă Scarlat, care a fost şi secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale aproximativ un an, în timpul mandatului lui Adrian Oros, până a preluat funcţia actuală, citat de Zf.ro.

Recent, APIX.ro a mai scris și despre alte proiecte de parcuri eoliene, respectiv:

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top