Connect with us

Un fost senator s-a aliat cu „Regii păcănelelor” pentru a construi blocuri în zona Fortus

Investiții private

Un fost senator s-a aliat cu „Regii păcănelelor” pentru a construi blocuri în zona Fortus

Două firme pregătesc începerea lucrărilor la un ansamblu rezidențial cu blocuri de 8 etaje în zona Fortus, lângă Turnul de Apă, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat încă din anul 2019, iar acum urmează emiterea autorizației de construire.

În octombrie 2019, beneficiarii proiectului de PUZ aprobat de Consiliul Local erau două persoane fizice care, între timp, au înstrăinat terenul către persoane juridice. Astfel, Primăria a emis un certificat de urbanism pentru terenul în cauză („construire locuințe colective”) la solicitarea firmelor Mercur Mary și Investment ADH INV SRL..

Prima societate este patronată de Valentin Motoc și Daniel Florescu, supranumiți de presă drept „Regii păcănelelor”. A doua societate menționată aparține fostului senator Teodor Haucă, un om de afaceri sucevean care are în derulare mai multe proiecte imobiliare la Iași.

Planul urbanistic a fost realizat pentru un teren cu o suprafață de aproape 10.000 mp unde ar urma să fie construite cel puțin 4 blocuri cu un regim demisol, parter și 8 etaje. Inițial, beneficiarii proiectului solicitaseră un regim de până la 10 etaje.

Terenul studiat prin PUZ se află la doar câteva sute de metri de parcul științific Tehnopolis și la circa 700 metri de fostul sediu administrativ al Fortus

Indicatorii urbanistici aprobați prin decizia CL din 2019 permite firmelor să amenajeze câteva sute de apartamente în blocurile propuse (cel puțin 300 de locuințe cu o suprafață medie de 50 mp). Imobilele vor ocupa maxim 25% din suprafața terenului, iar spațiile verzi un procent de 30%.

Accesul la parcelă se va realiza de la șos. Nicolina, prin intermediul unui fost drum de incintă al Fortus. Proiectul a fost inițiat în anul 2018, fiind printre primele investiții imobiliare propuse pentru zona fostului combinat de utilaj greu.

Mercur Mary a construit un bloc la Iași în Podu Roș, în spate la sediul PNL. În prezent, un alt proiect unde au început lucrări (foraje) se află în zona Moara de Foc, unde societatea poate construi imobile cu un regim de până la 15 etaje.

În ceea ce-l privește pe Haucă, acesta are un proiect imobiliar în zona Zlataust pe amplasamentul „Caselor Teodorenilor” care au fost demolate în anul 2010.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top